Site pictogram Movie Addicts

DVD review Huisdiergeheimen 2 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Huisdiergeheimen 2 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Eerder dit jaar waren wij toch wel redelijk enthousiast over dit vervolg op de hit uit 2016. Na een geslaagde première waren zowel ik als onze kinderen blij, nu een paar maanden later moest het schijfje natuurlijk ook in huis gehaald worden en was ik vooral benieuwd naar de hoeveelheid extra’s

Max en Duke hebben na hun avonturen in Huisdiergeheimen vrede gesloten en genieten samen van hun baasje. Maar wat als hun baasje ineens een vriend krijgt en wat als er ineens een baby bijkomt. Max is absoluut niet van de kinderen, maar deze baby wordt zijn oogappel met alle gevolgen van dien. Sneeuwbal speelt ook een rol als superheld Kapitein Snowball net als Gidget welke wel hele rare capriolen moet uithalen om een speeltje te beschermen. Maak je klaar voor een leuk en avontuurlijke animatiefilm met alle leuke dieren uit het eerste deel.

Ik heb de afgelopen jaren best wel wat kritiek geuit op films van Ilumination studio’s waarbij ik het niveau steeds verder achteruit vond gaan in plaats van vooruit. Huisdiergeheimen was met het eerste deel vooral een verlengde van de gimmick van een film over huisdieren. De makers wilde teveel en vergaten een verhaal te vertellen. Bij dit deel lijken ze geleerd te hebben van dat minpunt en draait het verhaal om drie hoofdpersonen met ieder hun eigen avontuur. Max moet zich minder zorgen gaan maken, Gidget moet haar innerlijke kat vinden en Sneeuwbal mag zich bewijzen als superheld. De drie verhalen komen uiteindelijk bij elkaar op hilarische wijze. Sowieso lopen de grappen beter als in het eerste deel net als het verhaal wat nu eigenlijk geen moment inzakt. Er worden een paar nieuwe figuren geïntroduceerd, maar in plaats van het geheel te vol te laten worden dienen deze vooral de hoofdpersonen. Ook het moraal wordt nergens door je strot geduwd waardoor het verhaal zeker voor volwassen kijkers beter te verteren is. Het (Nederlandse) stemwerk is weer top en er lijken geen grappen verloren te zijn in de vertaling. Een van de testen bij het kijken thuis wanneer je zowel de Nederlandse als de Engelstalige versie kan bekijken. Zowel jong als oud zullen kunnen genieten van dit vervolg welke er weer fantastisch uitziet en weer een swingende soundtrack kent.

Extra’s

Het schijfje of beter gezegd de schijfjes, zowel de DVD als de Blu-Ray, zitten boordevol extra’s. Van korte filmpjes van de hoofdfiguren tot uiteraard weer een hilarische Minion short, Kevin Hart die een leuke sketch doet met dieren, tekentips, interview met de makers welke laat zien dat Illumination een internationale onderneming is en nog veel meer.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar