Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Hustlers

DVD Review Hustlers

Lili Reinhart, Jennifer Lopez, Keke Palmer, and Constance Wu star in HUSTLERS

Een film gebaseerd op een artikel welke op waargebeurde feiten is gebaseerd. Het klinkt als niet zo veel, maar deze film werd een grote hit en actrice Jennifer Lopez oogstte veel lof voor haar voor haar rol in deze film. Zoveel dat het als een verrassing werd gezien dat niet werd genomineerd voor een Oscar.

Destiny werkt in een stripclub, maar het wilt allemaal niet zo vlotten totdat zij Ramona ontmoet die haar op sleeptouw neemt. De twee worden vriendinnen en verdienen goud geld in de club. Nadat Destiny er een paar jaar uit is geweest heeft zij weer geld nodig. Door de grote Beurscrash valt er minder te verdienen in de club. Ramona heeft echter een ander plan om mensen geld afhandig te maken, een niet geheel legaal plan wel te verstaan.

Hustlers is in de basis een kleine film over hoe vrouwen probeerde te overleven op hun eigen manier en daarbij gebruik en misbruik maakte van mannen en hun lust gevoelens. Het verhaal probeert geen moraal op te dringen maar simpelweg het verhaal van de vrouwen te vertellen. Hierbij draait het vooral om Destiny, een sterke rol van Constance Wu, en de vriendschap met Ramona, een indrukwekkende rol van Jennifer Lopez. De manier waarop de dames er het beste van maken wanneer sky the limit is tot hoe ze het aanpakken wanneer het geld niet meer voor het grijpen ligt komt goed over. Hierbij schuwt het verhaal ook de schaduwkanten niet. More money more problems is het gezegde wat hierbij past want hoe lang kan het goed blijven gaan? En wanneer is genoeg, genoeg? Hiermee komen Destiny en Ramona lijnrecht tegenover elkaar te staan en rijst de vraag of hun vriendschap dit aan kan? Het gegeven is feitelijk simpel maar wordt zonder al te veel poespas geserveerd en het tempo ligt lekker hoog. Ook de opzet dat het verhaal verteld wordt aan de hand van interviews, welke uiteindelijk resulteerde in het artikel waarop de film gebaseerd is, werkt goed. Dat een vrouw, in dit geval Lorena Scafaria, de film geregisseerd heeft zal het geheel ook goed gedaan hebben. De vrouwelijke invalshoek blijft namelijk de gehele film overeind en ook in de gewaagdere scenes wordt alles sensueel en respectvol in beeld gebracht. Het stripper wereldje bestaat in deze film dan ook niet louter uit maatje mini’s en dames met vreselijke achtergrondverhalen maar dames van allerlei achtergronden. Hustlers is door dit alles een zeer onderhoudende film geworden waarbij het drama er geen moment te dik bovenop ligt. Het meest in het oog springen doet misschien wel mevrouw Lopez welke met haar 50 jaar er nog steeds fantastisch uitziet en met deze rol bewijst nog altijd mee te kunnen in een rol welke haar op het lijf geschreven lijkt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar