Site pictogram Movie Addicts

DVD review III (verkrijgbaar op DVD)

Untitled(9)

III speelde afgelopen jaar ook tijdens Imagine en was toen een van de films die ik moest slachtofferen vanwege een interview, welke ik moest doen. Nu heb ik dankzij Triple P Entertainment en Just Bridge entertainment toch de kans deze Russische horrorfilm te kijken.

III vertelt het verhaal van twee zussen, Aya en Mirre, wie net hun moeder hebben verloren aan een mysterieuze ziekte, die in hun omgeving heerst. Wanneer een van de zussen ook ziek wordt en het dorp geëvacueerd wordt lijkt alle hoop verloren. Aya geeft de hoop echter niet op en weet een priester te overtuigen haar te helpen haar zus Mirre terug te halen van een ziekte die haar, vooral, geestelijk kapot lijkt te maken. Op een zeer onconventionele wijze weet de priester de twee geesten samen te brengen, zodat Aya haar zus kan helpen de demonen in haar hoofd te verslaan. Een gevaarlijke onderneming, maar zal die wel meer van haar eisen dan zij kan geven?

III is in zijn opzet prachtig!!!! De decors, het camerawerk, de effectieve make- up en special effecten geven je het gevoel dat je naar een dure strakke productie zit te kijken. Het is daarom jammer dat de vertolkingen en het verhaal daar bar slecht bij aansluiten. Het gegeven is natuurlijk niet het meest originele, het is een soort variant op The Cell met Jenifer Lopez, welke ook meer overtuigde op het grafische vlak dan dat het van het verhaal moest hebben. Echter werd die film nog gedragen door sterke vertolkingen. Ondanks zijn korte speelduur en beeldenpracht weet III het in die tijd toch voor elkaar te krijgen af en toe te vervelen en dat is zonde gezien de aandacht die in de aankleding gestoken is.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar