Site pictogram Movie Addicts

DVD review Inside Out ( 18 november uit op DVD en Blu-Ray)

Untitled(5)

Het was alweer een paar jaar geleden dat Pixar met een echte klassieker kwam. Na Toy Story 3 waren Cars 2, Brave en Monsters University zeer vermakelijk, maar deze kon je geen echte klassiekers noemen. Dit jaar liet Pixar weer zien nog steeds tot de absolute top te horen met Inside Out welke door jong, oud en critici laaiend positief werd ontvangen. Nu is deze topper uit op Blu-Ray en DVD en zijn wij er meteen ingedoken om ook thuis van deze film te genieten.

In Inside Out wordt het verhaal verteld van Riley of beter gezegd haar emoties en met name Joy (Plezier). Riley is net verhuisd van een klein plaatsje naar de stad San Fransisco en dat weegt best zwaar voor haar, aangezien ze alles van haar vroegere buurt mist. In haar hoofd betekend dit dat Joy het steeds moeilijker heeft om haar vrolijk en speels te houden en met name de invloed Sadness (Verdriet) in toom te houden. Wanneer er in de controle wat misgaat belanden Joy en Sadness in de gedachtewereld met oude herinneringen en moeten Fear (Angst), Disgust (Afkeer) en Rage (Woede) nu Riley sturing geven, echter zonder Joy wordt Riley steeds onhandelbaarder. Weten Joy en Sadness samen te werken om op tijd terug te keren voordat het fout afloopt met Riley?

Keert Pixar met Inside Out weer terug aan de absolute top van de animatiewereld? Volmondig zeg ik ja!! Vanaf moment 1 wordt je als kijker meegenomen in de gedachten wereld van een kind en voor volwassenen is dat mee terug genomen worden naar je kindertijd, maar ook herkenning, want ook de gedachtewereld van de volwassenen komen aan bod. De emoties zijn zo treffend in beeld gebracht en dat zorgt voor ontzettend veel lachers. Het verhaal zelf is een soort coming of age verhaal van emoties en met name Joy (Plezier) en geeft zo een eigen draai aan het gegeven, terwijl soortgelijke verhalen al vaker verteld zijn. De kracht van Inside Out is dat het op zo’n mooie manier gebeurd en er zoveel herkenbare elementen van verschillende jeugd herinneringen in verwerkt zitten dat bijna iedereen wel geroerd raakt. Een minpuntje in de Nederlandse versie is dat Joy Plezier is genoemd en plezier is geen emotie vrolijk had wat dat betreft beter gepast, maar dat is een detail. De vormgeving en de animatie is weer adembenemend en getuigd ook weer van een rijke fantasie van de makers. Maar het meest belangrijke wat ik ga zeggen is haal deze titel in huis en ga dat zien. Inside Out is weer een Pixar klassieker, welke makkelijk in het rijtje Finding Nemo, Monsters Inc. en Toy Story past.

Extra’s

Pixar Short Lava:

Lava is weer een heel mooi gemaakte short, ditmaal over een eenzame vulkaan welke op zoek is naar een maatje. Moet wel gezegd worden is dat deze short meer het volwassen publiek zal raken, daar het verhaal echt uit het liedje komt en toch iets melancholisch is.

Riley’s First Date:

Riley’s first date is nieuw toegevoegd en blikt vooruit naar de eerste date van Riley en wat dat teweeg brengt bij iedereen in huis inclusief hun emoties. Deze short zorgt voor de nodige lachers en momenten van pijnlijke herkenning, aangezien ook de emoties van haar vader en moeder uitgebreid aan bod komen.

Uiteraard zitten er voor de geïnteresseerde ook audio commentaar op van de regisseur

Blu-Ray extra’s

Buiten het bovengenoemde zit hier nog een stuk over de vrouwen van Pixar in toegevoegd en een item gemengde gevoelens.

 

First Look Riley’s first Date short

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar