Site pictogram Movie Addicts

DVD review Ja, ik wil!

jaikwil1(1)

Afgelopen jaar een van de romantische komedies van eigen bodem die uitkwam en uiteraard weer met een cast vol bekende gezichten. Ik was echter zeer sceptisch vanwege het predicaat van de makers van Pak van Mijn Hart een film die ik vreselijk vond. Maar goed met Valentijn om de hoek en deze DVD in de bus, dus gaan we ervoor.

Roos(Elise Schaap) is een dertiger, die voor de zoveelste keer gedumpt wordt en dat nog wel op de bruiloft van haar baas. Ook op het werk wilt het allemaal niet vlotten en tot overmaat van ramp wordt ze ook nog opgezadeld met een stagiaire, de jonge Daan (Martijn Lakemeier). Na steeds dieper te zakken lijkt daar het lichtpuntje in de vorm van Jacob (Thijs Römer), een aantrekkelijke man werkzaam in de cosmetische industrie. Of hij echter de partner is die zij zoekt moet nog blijken…

Ja, Ik wil! sluit aan bij de steeds langer wordende rits aan romantische komedies die ons rijk is en valt ook wel weer genoeg op aan te merken. Zo ziet Elise Schaap als Roos er in het begin wel heel oud uit als verlopen vrijster, terwijl ze net de dertig gepasseerd is??? Worden een rits aan bijrollen maar zo zo benut, waardoor het verhaal diepgang en een heleboel kansen voor echt komische situaties mist. Het verhaal zelf is natuurlijk ook nog redelijk voorspelbaar, iets waar toch veel van dit soort genre films onder lijden. Wat werkt er dan wel bij deze film? Dat is hoofdrolspeelster Elise Schaap en Martijn Lakemeier als haar stagiaire, die beide genoeg genre en talent hebben om van weinig toch nog iets leuks te maken (iets wat ook voor de rest van de cast gezegd kan worden, maar die kregen echt bijna niets te doen of een slap uitgewerkt bijrolletje). Het belangrijkste bij een romantische komedie is wat dat betreft wel afgedekt en de twee hoofdrolspelers hebben een goede klik, ondanks hun leeftijdsverschil, iets wat het verhaal ook niet uit de weg gaat. Ja, Ik wil is wat betreft romantiek en charismatische hoofdrollen geslaagd, echter had meer aandacht voor het verhaal en leuke bijrollen de film meer opgeleverd dan hier en daar een glimlach.

Extra’s:

Bij een film als deze verwacht je niet veel en meer dan een making of is er dan ook niet, maar dat is geen ramp want dat verwacht je ook niet bij een film als deze.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar