Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Jason Bourne (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

jason-bourne-bd-2d

Matt Damon is terug als Jason Bourne en iedereen moest het weten. Wederom met Paul Greengras aan het roer moest de Bourne reeks weer de status krijgen welke hij had voordat Jeremy Renner het stokje overnam in The Bourne Legacy. De grote vraag is natuurlijk of Matt Damon 9 jaar later nog steeds weet te overtuigen als Jason Bourne.

Jason leeft al jaren ondergedoken tot oude bekende Nicky weer contact met hem opneemt met nieuwe informatie over zijn verleden. Nu Jason Bourne weer op de radar is verschenen van de geheime dienst begint de jacht opnieuw. Ook nu besluit Jason niet te gaan vluchten maar de strijd op te zoeken waarbij er meer zaken uit het verleden aan het licht komen en Jason nieuwe en oude vijanden moet zien te verslaan.

Matt Damon heeft niet stil gezeten en dat is vanaf de eerste minuut zien waarin hij als de ondergedoken Jason Bourne aan illegale vechtpartijen deelneemt. Wat dat betreft is hij misschien iets doorgeschoten met het arbeid in de sportschool. Aan de andere kant heb je nergens het gevoel dat hij op wat voor manier het rustiger aan doet in vergelijking met vorige delen. Oude rot Tommy Lee Jones blijkt als CIA directeur een Robert Downey een gewetensloze vijand te zijn. Alicia Vikander speelt als hoofd analist zeker geen onverdienstelijke rol het jammere aan haar rol is dat het al erg snel duidelijk welke kant het opgaat. Dat is meteen het grootste probleem in deze film, de acteurs zijn stuk voor stuk top, maar het verhaal biedt te weinig verrassingen. Ondanks de toevoeging van wat moderne elementen voelt het geheel wat ouderwets aan en lijken de makers te zijn vergeten dat er na 9 jaar echte meer verwacht mocht worden om Jason Bourne levensvatbaar in dit decennium te krijgen. Het verhaal speelt te vaak op veilig en moet het meer dan in de originele trilogie van de actiescenes hebben om het verschil te maken. Gelukkig zien deze actiescenes er top uit en zijn veelal voorzien van camerawerk wat uit de losse hand is geschoten zoals we dat uit de vorige dele gewend waren. De finale schiet ietwat uit de bocht met een achtervolging welke een stuk minder geloofwaardig overkomt als de achtervolgingen de eerdere delen. Eindconclusie is dat het fijn is om Matt Damon terug te hebben als Jason Bourne en je je als kijker niet hoeft te vervelen bij het zien van deze film. Grootste minpunt is het verhaal welke gezien de cast best meer body mocht hebben .

Extra’s:

Bij de extra’s heb je een gedeelte waarbij de cast en crew vooral hoog opgeven over Paul Greengrass en Matt Damon welke buiten collega’s ook nog eens goede vrienden zijn. Het is alleen tegenstrijdig dat men zo hoog opgeeft over het verhaal wat Bourne naar het nieuwe tijdperk brengt terwijl  het verhaal juist het zwakste punt is van de film. De special over de finale in Las Vegas ziet er op het eerste gezicht leuk uit, echter wanneer ik het vergelijk met extra’s bij bijvoorbeeld True Crime S2 een serie notabene schiet met name het technische gedeelte tekort en wordt er teveel aan borstklopperij gedaan.

 

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar