Site pictogram Movie Addicts

DVD review Jay and Silent Bob Reboot (nu overal verkrijgbaar)

DVD review Jay and Silent Bob Reboot (nu overal verkrijgbaar)

Kevin Smith heeft al een paar keer afscheid genomen van de karakters Jay and Silent Bob welke door hem en zijn goede vriend Jason Mewes vertolkt werden. Nu is daar de reboot welke vooral voor de fans is gemaakt, maar zitten we nog wel te wachten op weer een Jay en Silent Bob film?

Jay en Silent Bob doen nog altijd waar ze goed in zijn en dat is rondhangen bij de Quick Stop en het verkopen van wiet. Wanneer de twee voor de zoveelste keer worden opgepakt komen ze er bij de rechtzaak achter dat er (weer) een film over hun comic book karakters Bluntman en Chronic wordt gemaakt. Oftewel de twee gaan weer op pad naar Hollywood om een film tegen te houden. Hun avontuur brengt hun wederom langs veel bekende gezichten en zodoende komt Jay erachter dat hij zelfs een dochter heeft. Gaat het de twee helden lukken Hollywood te bereiken en de opnames van hun film tegen te houden welke wordt gemaakt door de gehate regisseur Kevin Smith?

Kevin Smith zul je nooit kunnen beschuldigen van het niet hebben van zelfspot, want daar zit deze reboot namelijk vol mee. Of het nu de uitleg is over het verschil tussen remake en reboot (Ja dit is een reboot dus als je de eerste hebt gezien betaal je eigenlijk voor het zelfde maar toch iets anders ) Daarbij is de gehele film een feest der herkenning voor iedereen die meerdere Kevin Smith films heeft gezien. Denk daarbij aan Jason Lee in de rol van Brodie (Mallrats), Ben Affleck in de rol van Holden (Chasing Amy en bedenker van Bluntman and Chronic) Joey Lauren Adams als Alyssa (Chasing Amy) en Matt Damon als Loki (Dogma) om maar een paar bekende te noemen want het zijn er nog veel meer. Het verhaal op zich is net zo stompzinnig als Strike Back, maar halverwege de film krijgt het geheel iets van lading mee met de ontdekking van Milly,de dochter Jay (gespeeld door Harley Quinn Smith de dochter van Kevin Smith) . Zonder al te zoetsappig te worden geeft dit de film wel wat lading mee en ontwikkeling in het personage Jay, een ontwikkeling welke er de afgelopen 26 jaar (!!!) eigenlijk niet was geweest. Door de overdaad van cameo’s en de vele referenties is deze reboot een echte fan-film geworden en laat ik nu net een echte fan zijn. Ben je dat niet of ben eigenlijk nog niet door het oeuvre van Kevin Smith heen gegaan? Dan adviseer ik ga eerst zijn andere films kijken des de leuker wordt deze reboot. Ben je gewoon geen fan van zijn werk, ach dan kan je deze film gerust links laten liggen, maar ga niet in discussie met fans die dit wel kunnen waarderen want Jay and Silent Bob Reboot is in mijn ogen gewoon een heerlijke film met genoeg zelfspot en een trip down memory lane waardoor ik weer zin krijg om zijn oudere werk weer op te zetten.

Extra’s

Uiteraard een making of met interviews waarbij duidelijk wordt dat alle cameo’s nog niet vast stonden toen men begon met filmen. Dit maakte het voor mij nog mooier om met name Ben Affleck terug te zien keren. Bloopers waren er natuurlijk ook genoeg en misschien nog mooier, Kevin Smith had zelfs Stan Lee nog weten te strikken voor een cameo tijdens een interview waarvan we de beelden in de extra’s te zien krijgen.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar