Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Journey To The Shore (nu verkrijgbaar op DVD)

Journey-to-the-Shore-cropped

Afgelopen jaar een van de titels welke ik misliep in alle drukte, maar Lumiére heeft hem nu uitgebracht op DVD, dus kon ik alsnog aan de slag. De reden dat mijn interesse gewekt werd is dat de maker Kiyoshi Kurosawa, wie voornamelijk bekend was van thrillers, nu eens iets anders had gemaakt en daarmee ook nog eens de regieprijs won op het filmfestival in Cannes. Het verhaal deed mij zelf denken aan Big Fish van Tim Burton (wat toevallig een van mijn favoriete films is van die regisseur), dus vol goede moed begon ik aan deze film.

Mizuki, door verdriet verscheurd, leidt een eenzaam bestaan door de vermissing van haar man, Yusuke. Totdat Yusuke na drie jaar ineens voor de deur staat. Zij is niet meteen onder de indruk van zijn verhaal en vraagt zich af waarom hij er drie jaar over heeft gedaan om terug te keren. Dus stelt Yusuke haar voor om een reis te ondernemen langs alle mensen die hem geholpen hebben tijdens zijn verdwijning. Onderweg ziet en voelt Mizuki wat haar echtgenoot heeft meegemaakt en wordt haar langzaamaan duidelijk wat Yusuke zijn rol is sinds zijn terugkomst.

Journey to the Shore moet het van o.a. de sfeer hebben en deze wordt uitstekend overgebracht door de sterke regie. Het probleem van Journey to the Shore is namelijk dat het verhaal op zichzelf redelijk voorspelbaar is. De film moet het daarom van de regie en de vertolkingen hebben en gelukkig zit dat eigenlijk wel goed. Eri Fukatsu weet de breekbare Mizuki uitstekend neer te zetten en ook haar transformatie waarbij ze zhttp://www.movieaddicts.nl/wp-admin/post-new.phpich zelf terugvindt en de situatie met Yusuke langzaamaan accepteert. Tadanobu Asano weet als de innemende Yusuke iets betoverends aan het verhaal mee te geven. Zonder met grootse onthullingen te komen weet regisseur Kiyoshi Kurosawa een magische gevoel op te wekken die de aandacht van de kijkers gedurende de gehele film weet vast te houden. Journey to the Shore is daarmee een klein pareltje geworden welke vorig jaar op Cannes op waarde is geschat en nu dankzij Lumiére op DVD te verkrijgen is. Een aanrader voor een ieder die van een klein romantisch en magisch drama houdt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar