Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Jurassic World: Fallen Kingdom (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD-review Jurassic World: Fallen Kingdom (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Toen Jurassic World: Fallen Kingdom uitkwam wist iedereen eigenlijk al dat het weer een gigantische hit zou worden, maar zou het net zo los gaan als zijn voorganger? Wat opbrengst en kritieken bleef dit vervolg iets achter op zijn voorganger, maar een hit was het zeker. Was het niet om de laatste plaats door het teasen van de terugkeer van Dr Ian Malcolm gespeeld door Jeff Goldblum of met weer een genetisch gemanipuleerde dino. Ik heb destijds zeker genoten in de bioscoop, maar dan rest de vraag heeft de bioscoopervaring mijn beoordeling beinvloed tegenover het thuis kijken van de film (wel in surround uiteraard) op een kleiner scherm?

Het is ondertussen alweer een tijd geleden dat het gruwelijk mis ging op het park Jurassic World. De vulkaan op het eiland Isla Nubar is weer actief en dusdanig instabiel dat een eruptie het einde van het eiland en alle achtergebleven dino’s zou betekenen. Regeringen blijven echter discussiëren of men de dino’s nu moeten redden of opnieuw moeten laten uitsterven. Claire weet Owen over te halen om op een gewaagde reddingsmissie te gaan en zo de dinosaurussen inclusief Blue, de laatste van de raptors, te redden. Eenmaal op het eiland blijkt dat er dubbelspel gespeeld wordt en dat de mensen achter de reddingsmissie hele andere plannen hebben. Claire en Owen moeten alles op alles zetten om heelhuids van het eiland te komen en de dino’s te redden van een gruwelijk lot.

Ik was een aantal maanden zeer positief over het hoge vermaak gehalte van de film en de weg die de makers waren ingeslagen. Ik begreep anderzijds ook dat sommige mensen teleurgesteld waren in een aantal aspecten. Ik ben dan thuis nog wat kritischer gaan kijken en ben mij nog meer gaan afvragen of ik het eens was met de gebeurtenissen uit dit deel. Ik blijf echter echt bij mijn conclusie dat de makers een nieuwe weg moesten inslaan en hierin redelijk tot goed in zijn geslaagd. Het eiland moest verlaten en de manier waarop is tragisch (zeg maar gerust emotioneel) maar het was nodig om het verhaal verder te trekken. Het was jammer dat de rol van Jeff Goldblum klein was als Ian Malcolm, maar aan de andere kant gaf hij wel lading aan het vraagstuk moeten wij de voorheen uitgestorven Dino’s nu gaan redden? Wat betreft de finale in het huis, waarbij sommige moeite hadden met het home-invasion sfeertje, zijn jullie het zenuwslopende einde van het eerste deel vergeten waarbij Velociraptors het de hoofdpersonen verdomd lastig maakten. De twist vergeleken met het eerste deel is dat de Velociraptor nu is uitgegroeid tot een personage (Blue) welke ook als held gezien kan worden. Iets wat in het vorige deel al vorm kreeg net zoals de oer jager de T-Rex welke toch weer tot reddingen in staat blijkt. Fallen Kingdom is in mijn ogen een uitstekend vervolg op de zeer vermakelijke reboot van de Dino franchise en ik benieuwd hoe de makers een derde deel gaan maken want het einde is dusdanig open dat werkelijk alles zou kunnen in Jurassic World 3.

Extra’s

Jaaaaaaa, eindelijk op de DVD ook weer eens echt extra’s welke wat vertellen over de productie. Of het nu gaat over de chemie tussen Chris Pratt en Bryce Dallas Howard welke in dit deel beter tot hun recht komen. Het maken van de dino’s, de Inspiratie voor bepaalde scenes en om te zien dat er nog altijd veel met animaltronics gewerkt wordt. Chris Pratt zorgt voornamelijk voor wat humor in de extra’s maar neemt je wel mee door de productie en de rollen van een aantal mensen welke vaak onderbelicht blijven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar