Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Kung Fu Panda 3

kung_fu_panda_3_nl__56132240_ps_2_s-low

Na 2 succesvolle delen kon een derde deel niet uitblijven, maar met een overvolle animatie markt was natuurlijk ook de vraag of we nog wel zaten te wachten op een nieuw avontuur van de drakenkrijger Po.

Na hun laatste avonturen is er vrede in China en worden de krijgers gestaag verder getraind door Shifu wanneer plots daar de vader van Po verschijnt welke weer een band met zijn zoon wilt smeden. En dit terwijl Po aan de volgende fase van zijn Kung Fu meesterschap moet werken. Po moet namelijk leraar worden. Wanneer de gemene Kai een manier vind om uit de eeuwige velden te ontsnappen is er maar een die hem kan tegenhouden en dat is de drakenkrijger.

De basis van het verhaal is net als elk deel simpel waarbij Po een nieuwe fase van Kung Fu zich eigen moet maken. Van geloof in jezelf, naar innerlijke rust naar het een worden met je innerlijke Chi. In tegenstelling tot het tweede deel is dit deel minder warrig en ook minder duister. Hierdoor kijkt dit deel weer lekker weg ondanks dat alle bijfiguren uit de vorige twee delen een kleinere rol spelen. Als vervanging krijgen we meer panda’s, heel veel panda’s en dat zorgt voor veel lol en een hoger knuffel gehalte voor de jongere kijkers. Het verhaal rondom de twee concurrerende vaders van Po en zijn zoektocht naar zichzelf zit het avontuur in dit deel nergens dwars. Het stemmenwerk is weer zoals altijd uitstekend waarbij ook in het Nederlands vele grappen goed zijn overgekomen. Daarbij moet wel gezegd worden dat er nu wel een eind aan de franchise moet komen voordat Kung Fu Panda net zo gaat afglijden als Ice Age want hoewel zeer vermakelijk is de roep naar originele verhalen op animatie gebied behoorlijk groot gezien deze de afgelopen jaren steeds vaker beter scoren dan opvolgers van succesfilms.

Extra’s

Uiteraard zit hier ook de DVD vol met extra’s van het Kung Fu liedje incl karaoke versie tot het ontstaan van de term Skadoosh!!! En nog veel meer.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar