Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Love, Simon

DVD Review Love, Simon

Afgelopen jaar kwam Love, Simon uit een mooie coming of age/coming out film met Nick Robinson in de hoofdrol. Nick is een van die jonge acteurs die de afgelopen jaren zijn carriere zorgvuldig aan het opbouwen is waarbij hij bijzonder veelzijdige rollen blijft aannemen. Dat Love, Simon redelijk werd ontvangen zorgde ervoor dat deze titel op mijn to watch lijstje bleef staan en nu die uit is op DVD meteen werd meegepakt.

Simon lijkt een zorgeloze tiener met een jonger zusje en ouders welke nog altijd gelukkig getrouwd zijn. Ook op school heeft hij een vaste vriendengroep en gaat alles redelijk zijn gangetje. Simon heeft echter een groot geheim voor iedereen, hij is namelijk homo en niemand weet het nog. Simon krijgt online contact met een medescholier welke ook nog in de kast zit en probeert te achterhalen wie uit zijn omgeving het zou kunnen zijn. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden dreigt zijn geheim uit te komen en moet Simon een beslissing nemen die van invloed is op zijn eigen leven en dat van de mensen om hem heen.

Een film als deze valt of staat met de invulling van de hoofdrol en hoe geloofwaardig zijn omgeving is. Wat dat betreft hebben de makers geluk met hoofdrolspeler Nick Robinson. Hij zet Simon op een natuurlijke manier neer waarbij hij hem als twijfelende tiener neerzet en niet zozeer schreeuwerige homo. Ook wanneer het geheim eenmaal uit komt, *spoiler alert* natuurlijk komt het geheim uit! Verandert de persoon Simon eigenlijk niet en dat geeft het verhaal alleen maar meer kracht. Het verhaal draait vooral om het beeld wat tieners soms over zichzelf schilderen waardoor ze twijfelen om voor hun geaardheid uit te komen. De reden dat Simon besluit zich zo aan zijn geheim vast te klampen. Het is mooi om te zien dat er niet meteen een hosanna sfeer hangt nadat de coming out daar is. Zo is er vertwijfeling bij zijn ouders, komen geheimen en leugens aan het licht bij vrienden en gaan veel mensen op school anders naar hem kijken. Wat in het geval van de schoolhoofd voor een komische situatie zorgt. Het verhaal waarbij Simon probeert te achterhalen wie nu de andere undercover homo is op school zorgt daarbij nog voor een leuke mysterie waar je als kijker helemaal mee in opgaat.

 

Extra´s

Love, Simon is de verfilming van het boek Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van schrijfster Becky Albertalli. In de extra´s komt zij uiteraard ook aan het woord waarbij ze vooral verbaasd was in hoeverre de makers haar woorden zo treffend naar film hebben weten te vertalen. of het nu de karakters waren of het huis van Simon en zijn kamer of de school. Verder is het een standaard Making of en ontbreken een paar weggeknipte scene niet welke overigens wel wat zouden toevoegen aan de film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar