Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review Mannen van Mars ( Nu verkrijgbaar)

DVD-Review Mannen van Mars ( Nu verkrijgbaar)

De Nederlandse film zit weer eens in een dip, en hoe dat komt? De goede films krijgen niet de juiste promotie en de mindere goden teveel terwijl die door de meeste critici al snel worden afgebrand en het publiek gaat erin mee. Liever niet weer al diezelfde (soap)gezichten in het volgende dertien in een dozijn filmpje zien. En ja ik ben eerlijk mijn nekharen gaar direct omhoog wanneer ik weer zie van de makers van ……. een verhaal over liefde en …… ach. Toen was daar Mannen van Mars, een keer geen verhaal van jonge mensen die ondanks alle tegenslagen verliefd moeten worden. Nee, een verhaal over mannen van in de veertig die tja wat doen mannen van veertig plus. Ik/wij gingen er zonder al teveel verwachtingen voor zitten en zouden ons laten verrassen.

Peter, Mark en Edwin zijn 3 veertigers welke elkaar al kennen van hun middelbare schooltijd. Wanneer ze een uitnodiging kregen voor een reunie zien ze dat als het moment om er even tussenuit te knijpen en zo al hun onzekerheden achter zich te laten. De drie mannen gaan echter elkaars demonen niet uit de weg waarbij leeftijd toch wel een rol gaat spelen. Wat doe je als iedereen om je heen al aan de kinderen is, Als je vrouw ervandoor is met een jongere vent of als je kaal begint te worden en je ogen erop achteruitgaan? Precies, je scheert je ballen kaal en gaat even helemaal los met je oude matties.

Mannen van Mars is weer net niet die dertien in een dozijn film waar ik het eerder over had. Het helpt dat er drie hoofdrolspelers inzitten welke kunnen acteren en daarbij genoeg komische timing tentoonstellen waardoor zelfs de flauwe humor toch aanstekelijk werkt. Martijn Fischer kennen de meeste inmiddels wel na zijn vertolking van Hazes en inmiddels een aardige greep andere films en series. Hij speelt als Mark misschien het droevigste karakter van de drie, maar wil zijn verdriet niet delen. Hoe zijn woede er af en toe toch uitkomt is niet alleen grappig maar ook herkenbaar. Daniel Boissevain speelt zoals wel vaker een vrouwenmagneet,echter schuilt er nu toch misschien iets meer achter zijn personage. Huub Smit,vooral bekend van New Kids, speelt als Peter de man met vele onzekerheden terwijl hij stiekem toch alles lijkt te hebben. Drie mannen met terecht of onterecht een berg onzekerheden, maar toch hebben de makers niet alles uit het gegeven gehaald. Mannen komen van Mars, maar had juist de tegenstrijdigheden tussen mannen en vrouwen belicht en/of zorg voor wat meer en betere afsluiting van de verhaallijnen rondom deze mannen. Met drie acteurs die echt wel wat kunnen had een script welke wat verder gaat dan de cliché grappen over mannen richting middelbare leeftijd niet misstaan. Gelukkig doen deze mannen genoeg om deze komedie draaiende te houden waardoor die toch lekker wegkijkt.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar