Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Meesterspion (Nu verkrijgbaar op DVD)

DVD Review Meesterspion (Nu verkrijgbaar op DVD)

Waar het met de films voor het meer volwassen publiek niet echt wil vlotten qua kwaliteit en bezoekers aantallen, zitten de jeugd films al jaren in de lift. Op de een of andere manier weten vele filmmakers uit Nederland regelmatig de juiste snaar te raken en hoewel de bezoekers aantallen niet altijd van het niveau Mees Kees zijn, zijn de meest het aanzien meer dan waard en nog genietbaar voor volwassen publiek ook. Meesterspion valt wat dat betreft een niet in het rijtje gebaseerd op films en na een redelijk run in de bioscopen is deze film nu uit op DVD.

Tim is met zijn ouders en zusje net verhuisd naar een kast van een huis waar zijn ouders een hotel van hopen te maken. Tim voelt zich als stads jongen allerminst op zijn plek zo in het rustige kustplaatsje. Hier komt snel verandering in wanneer hij een geheime schuilplaats ontdekt en per ongeluk Simon wekt uit een diepe slaap. Simon is een spion welke in het jaar 1973 in slaap cryoslaap was gebracht om zijn leven te redden. Nu hij ontwaakt is in een nieuwe tijd is hij echter zijn laatste opdracht niet vergeten en met behulp van Tim wilt hij alsnog de verrader binnen de Nederlandse geheime dienst ontmaskeren. Simon zijn ontwaken is echter niet onopgemerkt gebleven waardoor dit voor zowel Simon en Tim een spannend en onvergetelijk avontuur wordt.

Wat belangrijk is in een jeugdfilm zijn hoofdpersonen waar kinderen naar op kunnen kijken en waaraan ze zich kunnen identificeren. Meesterspion bevat in deze beide. Zowel hoofdrolspeler Stijn van der Plas (Tim) als Beau Schneider (Simon) zetten zeer sympathieke personages neer. Bijna alle kinderen kennen wel de spanning en onwennigheid van een nieuwe omgeving, of dit nu een nieuwe klas, school, sport of omgeving is waarbij ieder weer zijn eigen plek moet zien te vinden. Daarbij hoopt iedereen wel een figuur als Simon te vinden die zorgt voor spanning en avontuur en bovenal vriendschap. Beau Schneider welke vooral bekendheid geniet van zijn rol in GTST laat hier zijn veelzijdigheid zien als een echte ouderwetse spion met alle gadgets die daarbij komen kijken. Hij blijkt daarbij ook nog eens over behoorlijk wat komische timing te beschikken. Uiteraard zien we ook een flink aantal bekende Nederlandse acteurs terug in kleine rolletjes welke veelal voor een lach zullen zorgen. Het verhaal zelf is niet hoogstaand en voor volwassenen behoorlijk voorspelbaar. Daarbij is de finale wel wat aan de knullige kant, maar gelukkig is het spel fris genoeg waardoor het voor ouders zeker geen straf is om deze vaker samen met de kinderen mee te kijken.

 

Extra’s

Geen extra’s op deze DVD alleen trailers. Ps wel de aftiteling bekijken voor de bloopers

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar