Site pictogram Movie Addicts

DVD review Mega Mindy vs Rox (nu verkrijgbaar op DVD)

Studio 100 loopt al een tijd als een gek, maar het is alweer even stil geweest rond een aantal figuren. Dit komt mede door de wisselingen bij K3. Maar de superheld uit de Studio 100 stal Mega Mindy mag natuurlijk niet vergeten worden. Hierbij moet zij zich in Mega Mindy vs. Rox meten met een stel andere helden, namelijk het team van Rox, uit een nieuwere serie over een team met hun hypermoderne auto Rox.

Dat helden niet altijd goeieriken blijven bewijst Waterman (Jim Bakkum). Nadat hij eerst als beschermheer fungeerde voor Malta werd hij op een gegeven moment hebberig en dwong de eiland bewoners hem te laten betalen voor zijn diensten. Gelukkig werd zijn helm inclusief superkrachten hem ontnomen. Nu zoveel jaar later is hij hem weer op het spoor en is het aan Mega Mindy om hem tegen te houden en de helm te vernietigen. De oude Waterman heeft echter een listig plan gesmeed waardoor Mega Mindy tegenover de helden van Rox komt te staan.

Studio 100 staat niet garant voor hoogstaande televisie of films, hoewel menig Kabouter Plop productie toch het nodige bouwwerk en inventiviteit vereist. Bij Mega Mindy en Rox ontbreekt dit grotendeels en is hier plaatsgemaakt voor grotendeels niet erg overtuigende special effecten. Ook het verhaal en de karakters hebben een diepgang van een schoteltje water. Deze film is echter niet gemaakt voor de kritische filmkijker, maar voor de kinderen. Buiten dat deze vaak minder kritisch zijn helpt hun verbeeldingskracht alle makken die volwassenen vaak wel zien te negeren (hebben wij niet zelf vroeger ook zo genoten van Bassie en Adriaan?!?!?!?!?!). Wat dat betreft is Mega Mindy vs. Rox weer een geslaagd avontuur geworden waarbij de kinderen eerst worden geconfronteerd tussen een strijd van twee superhelden (he komt dat niet ergens bekend van voor???) om daarna in een spectaculair einde de dag weer gered zien te worden. Mega Mindy vs. Rox biedt precies datgene waar de doelgroep om vraagt en daarom ouders negeer alle zwakheden of gebruik de ruim 80 minuten om iets voor jezelf te doen. De kinderen zullen genieten en dat is het belangrijkste.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar