Site pictogram Movie Addicts

DVD review Mile 22 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Mile 22 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Peter Berg en Mark Wahlberg beginnen samen een beetje een geoliede machine te gaan vormen, want Mile 22 was alweer hun vierde samenwerking in 5 jaar tijd. Dat een van mijn favoriete Aziatische actiesterren Iko Uwais was toegevoegd aan de cast was voor een teken dat ik deze gewoonweg moest zien. Helaas niet in de bioscoop, maar nu dankzij The Searchers en Remain in Light heb ik deze nu thuis kunnen bekijken.

James Silva is samen met zijn team verantwoordelijk voor het succesvol voltooien van vele Black Opps. James is daarbij een bijzondere agente welke dankzij of ondanks een uitzonderlijk hoog IQ en een vorm van autisme behoort tot de absolute top. James krijgt met zijn team de opdracht om een overgelopen agent op een vliegtuig te zetten slechts 22 mijl verder op. Deze 22 mijl blijken echter dodelijker te zijn dan en zijn team in eerste instantie voor ogen hadden wanneer lokale instanties het ook voorzien hebben op de overloper.

Een simpel gegeven aangekleed met verschillende personages welke de film een eigen gezicht moeten geven. Wat betreft de rolverdeling zit er genoeg diversiteit binnen het team welke zowaar uit twee vrouwen bestaat. Ijzervreter en MMA vechtster Ronda Rousey en Lauren Cohan zorgen voor de vrouwelijk touch maar blijken beide keihard te zijn. Hierbij krijgt Lauren ook nog eens een backstory als gescheiden vrouw met kind in eigen land welke zij uiteraard weinig ziet dankzij haar werk. Tijdens de aantiteling wordt eigenlijk Mark Wahlberg zijn personage James Silva geïntroduceerd, waardoor je als kijker op de hoogte bent van zijn reputatie en de reden waarom hij zo is. Op de achtergrond hebben we ook nog John Malkovich welke als Overwatch het team aanstuurt welke als ogen en oren op afstand dient voor James Silva zijn team. Iko Uwais speelt met verve de overloper waarbij heel snel duidelijk wordt dat hij minstens zo dodelijk is als het team welke hem heelhuids naar het vliegveld dient te brengen. Alle ingrediënten voor een keiharde actiethriller zou je zeggen. Helaas laat het script de cast volledig in de steek. Van enige goede karakterontwikkeling is er geen sprake en de persoonlijke problemen van Alice (Lauren Cohan) worden er met de haren bijgetrokken maar dienen nergens het verhaal. Net als de afwijking van Mark Wahlberg zijn James Silva trouwens. Verder blijken de ‘intelligence’ diensten niet bepaald intelligent. Er wordt geen achtergrond onderzoek gedaan(of het is niet vertoond in de film) en alle afwijkende gebeurtenissen worden standaard voor lief genomen. terwijl wij als kijker wel meteen zien hoe en wat. het enige wat nog in nevelen gehuld blijft is de reden waarom alles gebeurd. Nee, Mile 22 heeft een paar aardige actiescenes en Iko Uwais zijn halsbrekende toeren vergoeden veel en zorgen dat de film op actiegebied wel weet te scoren. Mark Wahlberg en Peter Berg kunnen beter overweg met materiaal welke op waargebeurde feiten is gebaseerd (Lone Survivor, Patriots Day en Deepwater Horizon) of de volgende keer een andere scriptschrijver inschakelen welke wat meer logica en gezond verstand meegeeft aan het verhaal. Mile 22 heeft de spierballen maar mist de inhoud welke die wel pretendeert te hebben.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar