Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review Monster Trucks (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD-Review Monster Trucks (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Afgelopen jaar de trailer gezien van wat mij een echte jongens film leek te gaan worden, Monster Trucks. Helaas voor veel jongens kreeg de film hier geen bioscoop release, maar is nu wel uit op DVD en Blu-Ray. Ik en mijn zoon (7jaar) gingen er dus even goed voor zitten aangezien hij na het zien van de trailer al om was.

Tripp is een wat oudere tiener uit een slaapstadje in het midwesten van Amerika. Nadat zijn vader er tussenuit geknepen was wordt hij opgevoed door zijn moeder welke wordt bijgestaan door haar vriend een politieagent. Tripp wilt niets liever dan op een gegeven moment het stadje te verlaten. Op een avond komt hij echter in aanraking met een mysterieus wezen. Wanneer niet veel later een stel huurlingen navraag doen naar dit wezen weet Tripp het zeker: Dit is een bijzonder wezen!!! Wanneer het monster zich in zijn truck verschuilt blijkt het als een motor te kunnen fungeren met allerlei leuke extraatjes wel te verstaan. Met behulp van zijn klasgenote Meredith besluit Tripp het wezen te helpen en op te staan tegen het bedrijf welke deze wezens bedreigd.

Het verhaal is niet zozeer vernieuwend te noemen, in de basis is dit namelijk gewoon een Free Willy achtig verhaal(voor de volwassen lezers onder jullie), alleen betreft het hier een onbekend wezen in plaats van een Orka. Het wezen is trouwens wel leuk gemaakt als een speels soort octopus die slijmerig als hij is wel op land kan leven. Alleen wanneer dit wezen zijn tanden laat zien zou dit de jongere kijkers wel kunnen laten schrikken. Lucas Till speelt de hoofdrol met duidelijk veel plezier, maar begint nu toch te oud te worden voor dit soort tienerrollen. Net als Jane Levy trouwens die als de slimme maar bij vlagen irritante Meredith de meer dan eens de irritatie grens opzoekt qua spel en manier van praten. Verder valt het aantal bekende gezichten op. Van Barry Pepper als de sheriff en tevens vriend van Cindy, de moeder van Tripp, welke weer gespeeld wordt door Amy Ryan. Ook Rob Lowe is te zien als de corrupte CEO van Terravex en zo zijn er nog een handvol bekende tv acteurs van stal gehaald. Zoals gezegd heeft het verhaal weinig om het lijf en wordt er zijdelings een Eco- toevoeging aan gegeven. Nee Monster Trucks ontstijgt het dertien in een dozijn niveau niet maar weet af en toe best te vermaken. En de jongere kijkers zullen zich zeker vermaken met de leuke capriolen van het monster en de halsbrekende toeren die het uithaalt eenmaal gevestigd in de truck.

Extra’s

Bij de extra’s is er uiteraard een making of en is er aandacht voor de stunts en hoe het monster gemaakt is. Niet super bijzonder maar voor geïnteresseerde best leuk.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar