Site pictogram Movie Addicts

DVD review Mr Robot Seizoen 3 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Mr Robot Seizoen 3 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Mr Robot wist 2 jaar geleden in te slaan als een bom. Met hoge kijkcijfers, hoge waarderingen en een berg aan awards voor hoofdrolspelers Rami Malek en Christian Slater. Het werd ook door Hackers gewaardeerd als ee titel welke de hackers gemeenschap eer aan deed. Waar seizoen 1 een finale had waarbij iedereen werd verrast door het gegeven *Spoiler Alert* dat Elliot en Mr Robot een en dezelfde persoon bleek te zijn, leek seizoen 2 lang een herhaling van zetten te gaan worden, maar niets bleek minder waar. Hoewel de makers vooral met het begin wisten te verrassen was seizoen 2 toch iets minder dan het eerste seizoen. Vol vertrouwen ging ik mede dankzij het sterke einde zitten om te zien hoe Elliot uit de finale zou komen en in hoeverre zijn in eerste instantie onzekere vriendin Angela nu het heft in handen zou nemen.

Elliot ontwaakt na te zijn neergeschoten door Tyrell Wellick in het bijzijn van Angela en het lijkt erop dat hij eindelijk verlost is van Mr Robot. Wat echter blijft is de opzet van Fase 2 van het plan Elliot is vastbesloten hier een stokje voor te gaan steken. De Dark Army blijft zich er echter ook mee bemoeien en blijkt er hele andere motieven op na te houden. Ondertussen is de toestand van Elliot voor meer mensen duidelijk geworden en er wordt ook misbruik van gemaakt. Tot Elliot beseft dat Mr Robot nooit vertrokken is. Een race tegen de klok, De Dark Army, de FBI en iedereen die hij wel of niet kan vertrouwen begint. Kan Elliot zijn innerlijk demoon aan of moet hij juist vrede hebben en proberen samen te werken?

In dit seizoen spelen Rami Malek en Christian Slater praktisch niet met elkaar, hoewel logisch door de opzet is het ontbreken van deze tweestrijd wel een gemis. In plaats daarvan krijgen andere karakters een meer prominente rol in het geheel. Dat zorgt ervoor dat hoewel de twee mannen een sleutelrol spelen zij niet alleen de richting en het gevoel van de serie bepalen. Daarbij staat dit derde seizoen meer dan voorheen bol van de spanning wanneer als blijkt dat Elliot en Mr Robot niet alleen maar zonder elkaar aan het handelen zijn maar ook een heftige strijd tegen elkaar. Het grote plaatje met een twist die ik ook niet zag aankomen en laat zien hoe ver sommige willen gaan om hun doel te bereiken en binnen de huidige grillige wereld economie komt dit niet eens vreemd over. Spanning is sowieso waar Mr Robot in het derde seizoen bol van staat. Het is mooi om te zien hoe de verschillende castleden ook echt hun stempel drukken op de serie. Waar Macie Gummer vorig seizoen al niet onverdienstelijk haar intrede deed, laat Bobby Cannavale een onuitwisbare indruk achter in dit seizoen. Waar zijn Irving in eerste instantie als een simpele loopjongen overkomt blijkt naarmate het seizoen vordert dat stille wateren ook zeer diepe gronden heeft. BD Wong krijgt wat meer speeltijd als Whiterose, de leider van The Dark Army. Portia Doubleday maakt als Angela wederom een transformatie door en blijkt ook het onderdeel te zijn van een of meerdere twists. Seizoen 3 van MR Robot is er een om je aandacht bij te houden want er gebeurd heel veel en het gaat vaak redelijk snel. Het wordt allemaal een stuk harder dit seizoen wat ook inhoud dat een aantal bijrollen ook dit seizoen het einde niet gaan redden. Het einde is wat mij betreft wel wat vergezocht maar zorgt wel meteen voor een opening naar het laatste seizoen(jaja het al aangekondigde 4de seizoen zal ook meteen het laatste zijn) maar laat ook meteen een oude bekende terugkeren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar