Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Our Kind of Traitor (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

ourkindoftraitornlbr

Voor wie niet bekend is met het werk van John le Carre, de schrijver van Our Kind of Traitor, even een kleine introductie. Hij is onder andere verantwoordelijk voor Tinker Tailor Soldier Spy, The Tailor of Panama, A Most Wanted Man en de serie The Night Manager, allen films en series waarbij geheime diensten een cruciale rol spelen en er vaak meer aan hand is dan wat op het eerst oog lijkt.

Het stel Perry en Gail is op vakantie in Marokko wanneer Perry op een avond wordt benaderd door Dima. Dima is een nogal schimmig figuur wat duidelijk betrokken is in duistere zaken. Wanneer Perry een USB meeneemt van Dima naar Engeland komen diens ware bedoelingen boven water. Dima wil getuige tegen zijn werkgever in ruil voor immuniteit en een nieuwe identiteit in Engeland. Perry en Gail raken echter steeds verder betrokken in de zaak dat door meerdere factoren steeds gevaarlijker wordt voor alle betrokkenen.

Gezien het rijtje sterke titels waarvoor John Le Carre het script geschreven heeft was ik al snel geïnteresseerd in deze titel, wat gezien de titel weer genoeg dubbele bodems beloofd. Wat betreft de casting komen Ewan McGregor en Naomi Harris overtuigend over als stel dat door zijn toedoen uit elkaar is gegroeid, maar de echte chemie ontbreekt. Gelukkig is daar de bijna altijd overtuigende Stellan Skarsgard als de Russische Dima. Hij blijft lang moeilijk te peilen als karakter, helaas biedt het script hem weinig om ons als kijker echt te verrassen. Ook Damian Lewis (o.a. Homeland) weet te overtuigen als de getergde agent Hector, die ook een persoonlijke motief heeft om de zaak tot een goed eind te brengen. Het script is eigenlijk de grootste boosdoener met als resultaat dat het verhaal niet geheel tot leven komt. Ondanks het toch meer dan redelijke spel wordt de film nergens echt spannend en misschien nog erger de film weet nergens te verrassen. Het is dan ook aan de cast te danken dat de film onderhoudend blijft tot het ‘helaas’ obligate einde. Our Favorite Traitor kan helaas niet als meer dan een tussendoortje gezien worden.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar