Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Ready or Not

Winnaars DVD/Blu-Ray actie Ready or Not (Nu overal verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD)

(L to R) Kristian Bruun, Melanie Scrofano, Andie MacDowell, Henry Czerny, Nicky Guadagni, Adam Brody, and Elyse Levesque in the film READY OR NOT. Photo by Eric Zachanowich. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Horrorfilms welke draaien rondom spelletjes zijn niet bepaald nieuw en voor de karakters die erin spelen zijn ze veelal zeer dodelijk. Denk aan Saw, Truth or Dare en Ouija. In Ready or not schittert echter Samara Weaving welke nu een aardige genre naam begint op te bouwen na The Babysitter, Mayhem en Guns Akimbo (welke nu in de bios draait) en dit was weer eens een titel welke ik afgelopen jaar gemist had maar dolgraag wilde zien, aangezien ik wel van een spelletje houdt.

Le Domas is een iconische naam in de spelletjes industrie en Grace staat op het punt met Alex te trouwen welke een van de zoons is van de hoofd van de familie. Het blijkt een vreemde familie te zijn en Alex lijkt ook minder zin te hebben weer contact te hebben met zijn familie. Na de bruiloftis het traditie dat het nieuwe familielid een kaart trekt om een spel te spelen zodat deze echt bij de familie zal horen. Wanneer Grace echter Hide and Seek trekt blijktdit het startschot voor een zeer bloederig en dodelijk spel waarbij Alex alles probeert om Grace uitde handen van zijn gestoorde familie te houden.

In de categorie horror heb je vele subcategoriën. Zo is de ene film een echte nagelbijter, de andere zeer bloederig en naar en weer een andere is gewoon lekker over de top. Ready or Not is er een die gewoon lekker over de top is en dankzij de cast stoort dat nergens. Andie MacDowell en Henry Czerny spelen Tony en Becky, de ouders van Alex. en het verknipte en onbeholpen straalt eigenlijk vanaf het begin ervan af bij Tony waar Becky heerlijk cool blijft en alles voor gewoon aanneemt. Mark O’Brien en Adam Brody spelen de broers Alex en Daniel welke eigenlijk in een tweestrijd zitten wat op lachwekkende en serieuze wijze tot uiting komt. De echte ster van de film is echter Samara Weaving die als Grace de show steelt. De angst over waanzin waarin zij terecht is gekomen komt goed over, maar ook de soms onbeholpen manier waarop zij steeds weer weet te overleven komt geloofwaardiger over dan wanneer zij ineens in een bad-ass killing machine zou veranderen. Het verhaal heeft genoeg potentie en regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett weten deze ook grotendeels te benutten door vaak de nadruk op het bizarre te leggen waardoor de bloederige doden vaak eerder op de lachspieren werkt dan dat je er echt van gruwelt en dat maakte voor mij Ready or Not een zeer vermakelijke film. Dit houd overigens niet in dat het er slecht uitziet, in tegendeel de hoeveelheid gore is voldoende en sterk in beeld gebracht. Het gaat er vooral om dat de groteske stijl en de situaties vaak eerder op de lachspieren werkt dan dat het je doet gruwelen. Ook het feit dat Grace echt in een overlevingsmodus schiet en niet zozeer de strijd aangaat kwam bij mij goed over. Het einde was wat mij betreft echt de kers op de bloederige taart. Zonder karakters teveel uit te diepen (is ook nergens nodig volgens mij) weet Ready or Not te vermaken en behoort wat mij betreft tot een van de leukere horrorkomedies met een hoofdpersoon waar je echt voor duimt. Met een rol en in de nieuwe Bill and Ted film zal zij haar imago zeker verder opkrikken, op naar de volgende Samara Weaving film!!!

Extra’s

Een uitgebreide making of met interviews met cast en crew en een ietwat flauwe gagreel doen doen niets af aan de deze leuke horrorfilm

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar