Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Rhythm Section (Nu overal verkrijgbaar)

DVD Review Rhythm Section (Nu overal verkrijgbaar)

Ryan Reynolds behoort natuurlijk tot een van de meest gevraagde acteurs van Hollywood, maar zijn vrouw Blake Lively timmert ondertussen ook aardig aan de weg. Tussen de gezinsuitbreidingen door weet zij met aardig diverse rollen een mooie C.V. op te bouwen en overtuigd ze steeds meer als actrice. Rhythm Section is een spionage thriller welke de bioscoop hier heeft overgeslagen, maar nu verkrijgbaar is op DVD.

Stephanie Patrick is een aan lager wal geraakte vrouw nadat zij een paar jaar eerder bijna haar hele familie is kwijtgeraakt bij een vliegtuigcrash. Op een dag wordt zij benaderd door een journalist welke haar verteld dat het geen ongeluk was maar een bomaanslag. Stephanie besluit met de journalist mee te gaan, maar zet zodoende ook haar eerste stappen in de wereld van spionage en terrorisme om zo gerechtigheid te krijgen voor de familie die zij is kwijtgeraakt.

The Rhythm Section verteld een apart en bijzonder verhaal welke niet perse geloofwaardig hoeft te zijn. Het is vooral dankzij de vertolking van Blake Lively te danken dat de film interessant genoeg blijft. Helaas zijn de makers wel vergeten rekening te houden met een paar sleutelscenes. Zo wordt er in het begin geen rekening gehouden met afkickverschijnselen wanneer zij bij de journalist intrekt om ze vervolgens wel te hebben wanneer ze bij voormalige MI-6 agent Iain Boyd (gespeeld doot Jude Law) intrekt. Ook wat betreft het haar van Blake Lively der karakter valt de makers continuïteitsfouten aan te rekenen. Aangezien ze maanden in training is, zoals gezegd in de film echter is haar kapsel ongewijzigd gedurende deze tijd. Aan de andere kant komt haar karakter zeer geloofwaardig over door het feit dat ze niet van de een op andere dag in een ijskoude killer verandert. Sterker de opdrachten die ze aanneemt gaan geen van allen van een leien dakje, iets wat je ook niet zou verwachten mocht een in eerste instantie ongetraind persoon in zulke situaties terecht komen. Niet geheel onbelangrijk komt haar Britse accent ook nog eens overtuigend over, en dat lukt niet veel Amerikaanse acteurs. Geukkkig overtuigd de actie en gebeurd er nog om de aandacht erbij te houden. Op de hoofdrol van Blake Lively na hebben de overige rollen van Jude Law en Sterling K Brown weinig diepgang. Naast de continuïteitsfouten zorgt dit ervoor dat The Rhythm Nation nooit zo zal bijblijven als andere sterkere spionage films. Hij blijft echter door het tempo en de overtuigende rol van Blake Lively wel het aanzien waard.

Extra’s

Hierin zitten deleted scenes en uiteraard een making of. Het aparte is dat de deleted scenes zeker van toegevoegde waarde hadden geweest voor het eindresultaat waardoor de motivatie van de hoofdpersoon om uit de prostitutie te stappen sterker wordt. Daarnaast was een deel van de continuïteitsfouten opgelost geweest. De making of laat vooral zien hoeveel energie Blake Lively in haar rol heeft gestopt.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar