Site pictogram Movie Addicts

DVD review Ride Along 2 (Vanaf 15 juni verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

ride-along-2-bd-3d(1)

Eerder dit jaar verscheen het vervolg op de surprisehit uit 2014 in de bioscoop. De heren Kevin Hart en Ice Cube gingen de hele wereld over om de film onder de aandacht te brengen waaronder hier in Nederland. Nu verschijnt de film op DVD en Blu-Ray en kunnen we rustig de overeenkomsten en verschillen met het eerste deel bekijken en of dit vervolg iets toevoegd en een eventueel derdel kan verantwoorden.

Ben (Kevin Hart) is klaar met zijn politie opleiding en valt James nog altijd lastig om hem te accepteren en te waarderen als politieagent. Hij haalt echter wel veel problemen op de hals en krijgt daar zelfs een waarschuwing voor wanneer hij een undercover opdracht van zijn toekomstige zwager James (Ice Cube) verpest. Met frisse tegenzin neemt James Ben mee naar Miami om een mogelijk getuige te ondervragen over drugs en wapenhandel, maar meer nog om Ben duidelijk te maken dat hij eigenlijk niet geschikt is voor dit werk. Eenmaal in Miami blijkt deze getuige A.J. (Ken Jeong) een stuk glibberiger dan gedacht en ook de zaak een stuk groter. Zullen Ben en James nader tot elkaar komen en de zaak oplossen of brengt Ben juist de zaak in gevaar?

Het gegeven was in het eerste deel al niet heel origineel, want het Buddy Cop genre is door de jaren heen al behoorlijk uitgekauwd natuurlijk. Films als deze werken nog om 2 redenen en dat is de chemie tussen de hoofdrolspelers, de humor en actie, en of er enigszins logica in het verhaal zit. Wat betreft het laatste kan de logica met regelmaat de deur uit, helemaal wanneer Kevin Hart over the top gaat. De actiescènes zijn niet uitzonderlijk goed (op een zeer origineel bedachte achtervolgingsscene na dan), maar weten wel te overtuigen. Nee, Ride Along 2 moet het vooral van de chemie hebben van de twee hoofdrolspelers dit keer aangevuld met Ken Yeong en Olivia Munn. Hierbij valt de rol van Olivia Munn na een leuke introductie snel terug op beeld vulling, waarbij de intentie van de makers ervan af druipt. Zelfs zonder de toespelingen die Kevin Hart als Ben maakt. Ken Jeong blijkt echter wel degelijk van toegevoegde waarde te zijn en zorgt voor wat afwisseling naast de één tweetjes tussen Ice Cube en Kevin Hart. Ride Along 2 moet het meer nog dan het eerste deel hebben van de chemie en de humor. Gelukkig is deze ruimschoots aanwezig en laten de hoofdrolspelers zien dit niet als routineklus te zien, maar weten er echt een leuk vervolg van te maken. Verwacht geen hoogstaande grappen, hoewel er meer dan eens er een scherp doordenkertje wordt afgevuurd, of een sterk verhaal en je zult simpelweg ruim anderhalf uur vermaakt worden en daar is het de mannen duidelijk om te doen geweest.

Extra’s

Geen vermoeiende Making of aanwezig op dit schijfje, maar wel deleted scenes, Gag Reel en een filmpje genaamd Ride Along With Us (wat zomaar als making of gezien kan worden). Met Kevin  Hart weet je dat er genoeg materiaal gesneuveld is van zijn capriolen tijdens het monteren. Hetzelfde geld voor de Gag reel waarbij vooral Olivia Munn het wel heel zwaar leek te hebben met de capriolen van haar collega’s

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar