Site pictogram Movie Addicts

DVD review Rocketman (Nu Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Rocketman (Nu Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Taron Egerton takes flight as Elton John in ‘ROCKETMAN’ from Paramount Pictures

Biopics zijn hot!! En al helemaal over muzikanten, gezien Oscar winnaar Bohemian Rapsody en de vele muziek documentaires zoals die nu ook in de bioscopen draaien. Ik moest eerder dit jaar Rocketman missen in de bioscoop terwijl ik van meet af aan deze film graag wilde zien. Ik ben niet zozeer fan van Sir Elton John, maar kan veel van zijn muziek wel waarderen. Ik was bovenal benieuwd naar de prestatie van Taron Egerton die zelf ook alle liedjes zong.

We zien Sir Elton John in vol ornaat verschijnen bij een praatgroep waar hij uit de doeken te doet waar hij vandaan komt. Van jonge muzikaal getalenteerde jongen genaamd Reginald Dwight naar jonge muzikant die een stormachtige doorbraak kende naar een zelfdestructieve wereldartiest genaamd Elton John. Alle mooie dingen maar ook zeker de slechte dingen uit zijn carrière passeren de revue.

Sir Elton John heeft een roerig leven geleid waarbij hij doorbrak terwijl homo’s nog lang niet geaccepteerd waren. Hij hierdoor worstelde met zijn eigen identiteit en zelf ook niet altijd de makkelijkste was. De opzet van de film welke meer als een musical fantasie overkomt vertelt op een frisse manier een serieus verhaal met doorspekt met biografische gebeurtenissen. De hoofdrol van Taron Egerton is bewonderingswaardig, niet alleen omdat hij alle liedjes ook zelf heeft gezongen, waardoor deze nummers ook meer lading kregen, maar ook door zijn toewijding om zich helemaal over te geven in de rol. Mede door zijn energie blijft de film ook boeien tot het einde. Toegegeven je moet als kijker wel van de muziek houden want de film zit vol met de liedjes van Elton John welke fantastisch gezongen worden door Taron. Dat het geheel als een fantastische musical is gebracht doet geen afbreuk aan de dramatische lading van sommige scenes die echt wel aankomen. Net als het leven van Sir Elton John is het geheel behoorlijk kleurrijk en krijg je ook respect voor Bernie Taupin, een mooie rol van Jamie Bell, welke hem nooit heeft laten vallen en tot op de dag vandaag nog altijd met hem werkt. Rocketman mag zeker een gewaagde maar ook geslaagde biopic genoemd worden over een van de meest succesvolle solo artiesten wereldwijd, en fan of niet hij verdiende een film als deze waarbij ook de mindere kanten van zijn persoon en het beroemd zijn worden belicht.

Extra’s

Uiteraard mogen een uitgebreide making of en een interview met Sir Elton John niet ontbreken. Het mooie is ook om te zien hoeveel aandacht en energie er door iedereen in is gestoken Rocketman een geslaagde film te laten worden en dat is de makers zeker ook gelukt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar