Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Ron Goossens Low Budget Stuntman (sinds kort verkrijgbaar)

DVD Review Ron Goossens Low Budget Stuntman (sinds kort verkrijgbaar)

Na een redelijk succesvolle run in de bioscoop en een zeer positieve review van Jur Limburg was ik zeer benieuwd na de vierde film van de mannen achter New Kids. Helemaal aangezien hoofdrolspeler Tim Haars (tevens broer van de regisseur) aan method acting deed door een flink aantal kilo’s aan te komen voor deze rol.

Ron Goossens is een nobody en een rasechte alcoholist. Hij woont samen met zijn vreemdgaande vriendin Angela Ron wordt in een klap wereldberoemd in Nederland nadat hij wonder boven wonder een dronkenmansstunt overleefd en deze actie op YouTube beland. Om zijn relatie te redden besluit hij de uitdaging van zijn vriendin aan te nemen om Nederlands grootse actrice in Bo Maerten in bed te krijgen. Hij gaat aan de slag als low Budget Stuntman in verschillende Nederlandse films en hoopt op deze manier zijn opdracht te voltooien.

De uitgangspositie van deze film beloofd een hilarisch foute film op te leveren waarbij de Nederlandse filmindustrie flink op de hak wordt genomen. In zekere zin is dit ook daadwerkelijk het geval. Met een lange reeks aan cameo’s van verschillende Nederlandse filmmakers wordt het wereldje flink te kakken gezet met een flinke knipoog uiteraard. Dat de film niet alleen maar bestaat uit onderbroekenlol is te danken aan hoofdrolspeler Tim Haars die van Ron niet zozeer een sukkelige anti-held maakt. Ron is in wezen een zeer tragisch figuur en niet zozeer iemand waar je de hele film om kan lachen. Hiermee bewijzen de regisseurs Flip en Steffen en hoofdrolspeler Tim Haars dat ze zich wel degelijk door ontwikkelen en meer kunnen dan alleen foute grappen vertalen naar het grote doek. Na de foute romantische komedie Bro’s Before Ho’s weten de makers wederom iets extra’s toe te voegen aan wat een standaardverhaal lijkt. De bijrollen van met name Dennie Christiaan (als zichzelf) en Michiel Romijn zorgen eigenlijk voor de meeste lachers, net als de filmmakers en acteurs die hun eigen werk, imago en de Nederlandse filmindustrie met veel plezier te kakken zetten. Henry van Loon  Ron Goossens is daarmee niet alleen geschikt voor mensen die van foute humor houden maar is ook nog eens een dramatische en scherpe satire welke door filmliefhebbers zeker gewaardeerd zal worden.

Extra’s

Uiteraard met beelden achter de schermen, een berg bloopers, hele foute commercials welke destijds in de bioscoop werden uitgezonden en niet te vergeten de video van de single Ik leef niet meer voor jouw van Dennie Christian. Kortom genoeg om nog meer lol te hebben na het zien van de film.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar