Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Sausage Party (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Sausage Party (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Afgelopen jaar was het eindelijk zover, de eerste computer geanimeerde film voor volwassenen was daar en deze liet uiteraard een hoop stof opwaaien. Nu is deze uit op DVD en Blu-Ray en was er voor mij de kans om hem eindelijk te zien en te kijken of we mogen hopen op nog meer R-rated tekenfilms.

Frank is een worstje en hij zit verpakt samen met een groep andere worstjes te wachten om ‘uitgekozen’ te worden. Frank is echter niet alleen, al het voedsel in de supermarkt wacht erop om meegenomen te worden door de mensen naar het beloofde land. Frank hoopt boven alles om samen met broodje Brenda uitgekozen te worden zodat ze samen naar het beloofde land kunnen. Wanneer het moment daar is gaat het echter fout en Frank en Brenda blijven achter in de supermarkt. Frank krijgt te horen dat het beloofde land een leugen blijkt te zijn en hij gaat op onderzoek uit om de waarheid boven tafel te krijgen. Ondertussen beleefd Frank’s vriend Barry buiten de supermarkt de gruwelijke waarheid welke al het eten staat te wachten.

Sausage Party deed vanaf moment 1 stof opwaaien en dat is niet meer dan terecht. Mochten volwassenen twijfelen of deze film misschien toch met minderjarige te kijken valt. Na het briljante maar o zo foute openingsnummer weet je als volwassenen genoeg en zet je deze film af of stuurt je kinderen de kamer uit. De seksuele verwijzingen druipen letterlijk van het scherm af en worden veelal ook gewoon benoemd. Daarbij zijn de scene’s waarin het voedsel het moet ontgelden niet voor de poes. Kinderen zouden zomaar eten volledig links kunnen laten liggen. Ik zag overal eigenlijk wel de grap van in, maar kon ook meeleven met de hoofdpersonen welke allemaal wel regelmatig op mijn bord terecht zijn gekomen. Hierbij hebben de makers voor leuke en sympathieke personages gezorgd waardoor je als kijker ook gewoon gaat meeleven met iedereen. Buiten alle seksuele referenties en de overduidelijke verwijzingen naar echte films (Saving Private Ryan eat your heart out) heeft Seth Rogen ook de nodige kritiek geuit in deze film waar de oplettende kijker niet omheen kan. Nou ben ik niet gelovig aangelegd, maar een heleboel religies en opvattingen die hierbij komen kijken worden goed op de hak genomen, maar niet om te beledigen maar om misschien eens de ogen te openen. Voor zover de politieke inhoud van Sausage Party. Boven alles is Sausage Party namelijk een hele foute en platte komedie die werkt door de leuke animatie, het leuke stemwerk (waarbij sommige acteurs gewoon niet in terug te herkennen zijn) en het lef van Seth Rogen om tegen een hoop heilige huisjes aan te schoppen. Ik heb dan ook anderhalf uur genoten en iedereen met een open mind tegenover alles wat fout is en als not done beschouwd wordt kan ik deze film absoluut aanraden.

Extra’s

Het plezier spatte van het scherm af en dat is niet vreemd als je de making of bekijkt, waarbij er een heleboel takes over gedaan moesten worden. Ook is er ruimte voor een briljant introductie filmpje en de briljante pitch welke aan de grond lag van deze heerlijk foute film

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar