Site pictogram Movie Addicts

DVD review Scary Stories to Tell in the Dark ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Winnaars Blu-Ray/DVD actie Scary Stories to Tell in the Dark (Nu verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD)

_DSF9383.RAF

Vanaf de eerste teaser wist ik deze moet ik zien!!! Vroeger was ik een fan van de serie Are You Affraid of the Dark? en om de een of andere manier ademde de trailer deze sfeer uit. Dat André Øvredal, regisseur van Troll Hunter aan het roer stond en dat de film mede geschreven en geproduceerd is door Guillermo del Toro zorgde ervoor dat mijn interesse alleen maar groeide.

Het is 1968 en op Halloween avond gaan Stella en haar twee vrienden Augie en Tommie op pad. Wanneer zij op de vlucht moeten voor een paar pestkoppen komen zij in aanraking met de mysterieuze Ramon. Met z’n allen komen ze terecht in een verlaten landhuis waar de raarste verhalen over ten ronde gaan. Wanneer Stella een oud boek meeneemt komen de vrienden al snel tot de ontdekking dat sommige verhalen toch wel kloppen en dat de engste zichzelf schrijven met hun in de hoofdrol.

Zoals ik in het voorstuk al schreef was het voornamelijk een bepaald gevoel van nostalgie welke een behoorlijke aantrekkingskracht bij uitoefende. Scary Stories begint rustig met de introductie van de hoofdfiguren waar wel wat clichés aan kleven. Het zonderlinge meisje Stella (een sterke rol van Zoe Colletti) is stiekem natuurlijk best knap en de mysterieuze Ramon draagt natuurlijk een zwaar geheim met zich mee. Het verhaal draait er gelukkig niet lang omheen en het wordt al snel duidelijk dat het boek een aantal nare trekjes heeft met zijn enge verhalen. Enge verhalen waarbij sommige verhalen het niveau van Are You Affraid of the Dark? halen en sommige toch een tandje enger worden. In totaal zijn er vijf verhalen waarbij met name het laatste verhaal een hoog WTF gehalte had tegenover 2 redelijk creepy verhalen en 2 iets minder engere . Scary Stories is daardoor geen horrorfilm waar Die Hard horrorfans direct voor zullen gaan. Voor mensen die opgegroeid zijn met Kippenvel achtige series (of zoals ik met Are You Affraid of the Dark?) brengt de film echter wel nostalgie en jeugdsentiment mee en wel op zo’n niveau dat het werkt en een stuk enger zijn als de Goosebumps films (welke meer avontuurlijker waren dan eng). Het uitgangspunt is namelijk hetzelfde, alleen is er nu een verbindend verhaal om de korte enge verhalen verzonnen welke redelijk werkt door de leuke jonge cast. Regisseur André Øvredal bewijst na Troll Hunter wederom zeer bekwaam te zijn in het creëren van de juiste sfeer Scary Stories zal een leuke opstap zijn voor mensen die net van het horrorgenre gaan proeven en anders een vermakelijke uitstapje voor mensen die wat nostalgische en sfeervolle horror kunnen waarderen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar