Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Scoob!(verkrijgbaar op DVD, Blu-Ray en te zien via VOD)

DVD Review Scoob!(verkrijgbaar op DVD, Blu-Ray en te zien via VOD)

Scooby Doo is toch een iconische tekenfilmhond waar vele generaties mee zijn opgegroeid. Van de oude Henna-Barbera tekenfilms tot de nieuwere versies tot de live action films aan het begin van de 21ste eeuw. Scooby Doo is een blijvertje en met deze nieuwe versie gaan we deels terug naar het begin naar wanneer Shaggy en Scooby elkaar leren kennen en hun vriendschap ontstond.

Shaggy is een nogal zonderling figuur welke per toeval een hond tegenkomt zonder baasje. Het is vriendschap op het eerste gezicht en de twee zijn onafscheidelijk. Niet lang daarna komen ze Daphne, Velma en Fred tegen en zo wordt het Mysterie team geboren. Jaren later heeft de groep een aardige naam opgebouwd en is er interesse om met Velma, Daphne en Fred aan de slag te gaan, maar niet met Scooby en Shaggy. De groep dreigt elkaar te vallen en nu net wanneer er een groot mysterie opgelost dient te worden waarbij Scooby zelf het doelwit is. Een onnavolgbaar avontuur volgt waarbij onze helden hulp krijgen uit onverwachte hoek.

Scoob! is weer een leuk avontuur geworden welke het niet van originaliteit moet hebben. De beproefde formule blijft bestaan net als het feit dat de groep zoals wel vaker is gebeurd uit elkaar dreigt te vallen. Wat de film leuk maakt, met name voor fans van het eerste uur, is dat er veel oude figuren uit de gouden tijd van Hanna-Barbera ook hun opwachting maken in deze tekenfilm. Dat zorgt voor de nodige nostalgische momenten en gaf wat mij betreft de film wat extra’s. Voor de kinderen en met name de wat jongere (onder 10) is Scoob zeker te genieten. De humor is lekker flauw maar wel aanstekelijk en het avontuur is zeker aanwezig. De vriendschap tussen Shaggy en Scooby blijft de basis voor deze en is het voorbeeld hoe waarschijnlijk elk kind een band met zijn of haar huisdier hoopt te hebben. Qua nostalgie zullen vooral de oudere kijkers herinneringen dragen aan een Blue Falcon, Dynomutt, Captain Caveman, Dick Dasterdly en natuurlijk The Mistery Machine. Helaas staan er niet veel extra’s op dit schijfje, alleen een tutorial van de regisseur over hoe je Scooby kan tekenen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar