Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (Uit op DVD en Blu-Ray)

scout

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse volgt het verhaal van drie vrienden, die echte padvinders zijn. Twee van de drie, Ben (Tye Sheridan) en Carter (Logan Miller), vinden dat ze op hun 17 jarige leeftijd wat te oud worden voor de padvinderij. Carter wil graag serieus genomen worden en meisjes kunnen versieren. Hun andere vriend Augie (Joey Morgan), is echter nog steeds gek op de hobby. Ze hebben een camp out in het bos en Ben en Carter besluiten het kamp te verlaten om naar een feest te gaan. Ze laten Augie gebroken achter. Echter wanneer de twee in de stad arriveren, blijkt er een zombie uitbraak plaats te vinden. Samen met de bad-ass cocktail serveerster Denise (Sarah Dumont) proberen ze het dorpje te redden van de ondergang.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse was een film die ik in de bioscopen heb gemist. Toch was ik er wel nieuwsgierig naar. Zombie komedies zijn zo onderhand een heel eigen genre geworden. Het werd al geïntroduceerd in de Jaren ’80 met Return of the Living Dead en later Braindead van Peter Jackson. De recentere films in dit genre waren bijvoorbeeld Shaun of the Dead en Zombieland. Scouts Guide schijnt veel te willen lijken op die laatste film. Helaas slagen ze daar niet zo in. De film heeft wel zo zijn leuke momenten. Zo moest ik bij een aantal scenes erg hard lachen, vooral de intro deed me bijna van de bank af rollen. Wat werkt in deze film zijn toch wel de charmante hoofdrolspelers. Zij wekken allen veel sympathie op en komen redelijk natuurlijk over in hun spel. Vooral het meisje in de film is erg bad-ass, die wordt gespeeld door Sarah Dumont. Deze film neemt niet zozeer een unieke kijk op de zombies, maar zoals in de extra’s wordt uitgelegd, hebben de zombies wel een connectie naar wie ze vroeger waren. Zo heeft de buurvrouw een hekel aan de drie jongens zowel als mens en als zombie. Of is een zwerver zombie nog steeds geobsedeerd met Britney Spears, wat zeker wat leuke scenes oplevert. De film lijkt op een geven moment het te moeten hebben van gore, maar in mijn ogen hadden ze nog een stukje verder mogen gaan en iets creatiever kunnen zijn met hun zombie-kills. De finale van de film stelt een beetje teleur. Het speelt zich af in een club, maar door alle flitsende lichten had ik de helft van de tijd geen idee wat er gaande was. Scouts Guide to the Zombie Apocalypse is een redelijk korte film (89 minuten), maar had ook niet langer gehoeven.

Extra’s:

De DVD van Scouts Guide to the Zombie Apocalypse bevat vier extra’s. De eerste extra The Zombie Makup FX Handbook, legt alles uit over de visuele effecten in de film. Ze laten zien hoe ze alle zombies, special en normale, in elkaar hebben geflanst om het op het grote scherm zo mooi mogelijk te maken. De tweede extra Undead Movement Guidelines: Zombie Choreography, geeft weer hoe alle zombies hun bewegingen maken. Dit volgt een behind the scenes hoe een choreograaf met ervaring uit eerdere zombie-films, acteurs leert over het doen en bewegen van een zombie. De derde extra Uniforms and you: Costume design, laat alles zien over de kostuums in de film, zoals de titel al weergeeft. Ze vertellen waarom ze verschillende outfits gekozen hebben voor de personages en gaan ook iets meer in op alle Scouts badges die de personages op hun uniform hebben. De laatste extra zijn twee verwijderde scenes. Een hiervan is een video gemaakt door de scout hopman die nieuwe scouts wil rekruteren. Deze verwijderde scene is erg leuk.

De Scouts Guide to the Zombie Apocalypse DVD is zeker een goede aanschaf voor fans van de film. Ook mensen die erg benieuwd zijn en houden van het genre zullen zeker tevreden zijn met deze entertainende film op een fatsoenlijke DVD-uitgave.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar