Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Seoul Station

DVD Review Seoul Station

Eerder dit jaar werden ik en vele horrorliefhebbers weggeblazen door het ijzersterke Train to Busan. Nu is er ook een geanimeerde Prequel uit namelijk Seoul Station. De trailer zag er al behoorlijk heftig uit en dus was ik benieuwd of deze animé zich enigszins kon meten met het fantastische Train to Busan.

Er is veel armoede in Seoul, vooral rondom het station daar verzamelen zich elke avond vele daklozen. Wanneer een van zich ontfermd over een gewonde metgezel gebeuren er echter al snel vreemde dingen. Er verdwijnt een lijk en en al snel beginnen steeds meer mensen behoorlijk agressief gedrag te vertonen. Een jonge vrouw, die net haar huis uit gegooid is probeert zichzelf in veiligheid te brengen terwijl haar voolmalige pooier/vriend en vader haar proberen te vinden.

Net als bij zoveel zombie gerelateerde films krijg je als kijker meer dan 1 hoofdpersoon voorgeschoteld met ieder hun eigen verhaal. Ook het maatschappij kritische thema uit Train To Busan is wederom aanwezig bij deze prequel waarbij het klasse verschil en de autoritaire macht ter discussie wordt gesteld. Wederom blijkt een noodsituatie zowel het beste als het slechtste in een mens naar boven te brengen. Dit zorgt voor schrijnende situaties welke zelfs geanimeerd sterk over weten te komen. Hoewel niet zo spannend als Train to Busan weet met name het einde toch aardig de spanning op te voeren waarbij er ook nog een verrassende wending in het verschiet ligt. Nee, Seoul Station weet niet het niveau van Train to Busan te evenaren, maar weet toch op sterke wijze de vinger op de zere plek te leggen (qua boodschap) en gezien de hardheid zeer zeker niet voor jonge kijkers geschikt. Voor mensen die niet bekend zijn met de verschillende Animè stromingen uit Azië verwacht niet het gelikte en strakke waar met name Japanse Animatie om bekend staat. Het is misschien even wennen in het begin, maar de stijl van de Koreanen sluit wat dat betreft misschien wel beter aan bij het rauwe verhaal wat hier verteld wordt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar