Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Sherlock Gnomes (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Sherlock Gnomes (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

7 jaar na het muzikale en zeer vermakelijke Gnomeo en Julliet is daar het vervolg en de makers hebben het geheel een nog Britser tintje gegeven met de intructie van Sherlock Gnomes. Net als het eerste deel is de soundtrack weer gedaan door Sir Elton John. Aangezien we thuis nog regelmatig de eerste film kijken gingen we er met het hele gezin voor zitten om het tweede avontuur van de tuinkabouters te bekijken.

Romeo en Julliet zijn gelukkig met z’n tweëen nu hun tuinen zijn samengevoegd. Een verhuizing brengt echter problemen met zich mee aangezien Romeo nog altijd op zoek is naar avontuur en met zijn kop in de wolken zit en Julliet alleen maar wil zorgen dat de nieuwe tuin een echt thuis wordt. Wanneer echter al hun vrienden plots verdwenen zijn en Sherlock Gnomes ten tonele verschijnt moeten de kibbelende geliefdes er samen met Sherlock en zijn trouwe metgezel Watson er alles aan doen om het mysterie van de verdwijning op te lossen en hun liefde te hervinden.

Sherlock Gnomes begint direct hilarisch om vervolgens een iets serieuzere toon te hebben gezien de problemen tussen Romeo en Julliet. De introductie van Sherlock Gnomes welke het op zich heeft gemnomen om de Tuinkabouters in Londen te beschermen doet de film veel goed. Het karakter van Sherlock is dat van een omhoog gevallen celebrity die denkt het helemaal zelf gemaakt te hebben. De paralellen tussen de relatie van Romeo en Julliet en Sherlock en zijn rechterhand Watson zijn treffend gedaan. Het leuke van de film is dat de mysterie goed werkt en je continue twijfelt of sherlock met iets onzinnigs komt of met iets briljants. Uiteraard zitten er ook weer de nodige liedjes waarbij er niet alleen Sir Elton John klassiekers zijn gebruikt. Sterker we worden ook getrakteerd op een sterke track van Mary J Blige in de film (welke uiteraard wel door Sir Elton John geproduceerd was) Er zit genoeg gekkigheid, humor en avontuur in waardoor Sherlock Gnomes net als zijn voorganger een zeer vermakelijke animatiefilm is geworden. Wat betreft de stemmencast zitten James McAvoy en Emily Blunt er weer helemaal in en ook Johnny Depp weet zich uit te leven als Sherlock Gnomes, maar wees niet bang want ook de Nederlandse versie weet van begin tot eind te vermaken.

Extra’s

uiteraard zit hier een standaard making of bij waarbij duidleijk wordt dat de makers bij deze animatie film voor een iets andere aanpak hebben gekozen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor de muziek en de vormgeving aangezien het verhaal zich afspeelt in Londen. Vooral leuk voor de volwassenen hoewel de liedjes natuurlijk voor jong en oud leuk zijn.

 

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar