Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review Show Dogs (Nu verkrijgbaar op DVD)

DVD-Review Show Dogs (Nu verkrijgbaar op DVD)

Waar in het verleden dieren vaak van gedachtes wisselden en deze gedachtes vaak door bekende mensen van een stem werden voorzien is de technologie een stuk verder waardoor we de dieren nu laten praten tegen elkaar inclusief bewegende monden. Het resultaat van dit soort films is op zijn zachtst gezegd nogal wisselend. Ook Show Dogs wist in Amerika niet echt potten te breken, ondanks een indrukwekkende stemmencast. Aangezien ik ook twee kids thuis heb ontkom ik niet altijd aan dit soort films en mijn nieuwsgierigheid zorgt er vaak voor dat ik toch de tijd en moeite neem om dit soort films samen met het gezin te kijken.

Max is een rotweiller die bij de politie werkt en het liefst alleen werkt. Tijdens een patrouille missie gaat het echter mis en verpest Max een undercover operatie van de FBI om een gestolen Panda baby te redden. De enige aanwijzing is dat de daders een koper zoeken tijdens de jaarlijkse hondenshow in Las Vegas. Max gaat erheen om undercover aan de show mee te doen met behulp van de FBI agent welke hij in eerste instantie dwars heeft gezeten. Max zal toch moeten leren samen te werken om deze missie en de hondenshow tot een goed einde te brengen.

Tja hoogstaand is het allemaal niet, maar eerlijk is eerlijk deze film is vooral voor het jongere publiek gemaakt en daarvoor werkt hij meer dan voldoende. De humor is lekker slap en in die mate aanwezig dat zelfs menig volwassene er in mee zal gaan. Het verhaal is natuurlijk simpel en een beetje onzinnig, maar de cast speelt er ook leuk mee. De dieren zijn ook leuk gebruikt waarbij voor een paar lastige acties er is teruggevallen op CGI maar dat stoort bijna nergens, alleen jammer dat tijger op het eind niet geloofwaardig overkomt. Het einde zorgt natuurlijk voor een voor jonge kijkers spannende en grappige ontknoping waarbij de belangrijke les dat iedereen vrienden nodig heeft en samen bereik je meer dan alleen er uiteraard dik op ligt. Show Dogs is zeker niet hoogstaand en zal zich niet kunnen meten tegen voorgangers als G-Force (heel toevallig ook met Will Arnett in een hoofdrol) maar blijft zeker vermakelijk genoeg om met de feestdagen de kids een plezier mee te doen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar