Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Sisters (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

sisters-bd-3d1

Tina Fey en Amy Poehler zijn in Amerika twee grote namen in het komedie circuit met een verleden bij Saturday Night Live. Ook hierna kende de dames successen met respectievelijk 30 Rock en Parks and Recreations. In 2008 waren ze ook al samen te zien in Baby Mama waarin de rollen van losbol en serieuze saaie piet omgedraaid waren, nu is het afwachten of hun samenwerking weer voor lachsalvo’s kan zorgen.

Maura Ellis (Amy Poehler) is gescheiden en leidt een tamelijk eenzaam bestaan waarbij ze vooral hangt aan haar ouders. Op een dag vertellen haar ouders doodleuk dat ze hun ouderlijk huis willen gaan verkopen en Maura met haar losbandige zus Kate (Tina Fey) hun spullen willen komen uitzoeken voordat het huis verkocht gaat worden. Kate, de losbol, zit tussen banen en huizen waarbij ze een soort van leven probeert op te bouwen met haar tienerdochter. Eenmaal terug in hun ouderlijk huis besluiten de dames een feest te geven om passend afscheid te nemen en Maura het losbandige feest te bezorgen welke zij nooit gehad had als de eeuwige verantwoordelijke. Maar of dit nou zo een goed idee was?

Waar Amy Poehler het tutje (Parks and Recreations) of een losbol (Baby Mama) speelt, ze komt met beide weg. Dus haar transformatie in de film is wat dat betreft geslaagd. Aan de andere kant blijft het stijve imago Tina Fey achtervolgen aangezien zij met name in het begin van de film echt geforceerd overkomt als de losbol Kate. Wat dat betreft, had de rolverdeling misschien beter omgedraaid kunnen zijn. Het verhaal is redelijk simpel en bied geen verassingen inclusief veel bekende gezichten uit de komische tv wereld. Dat oude rotten James Brolin en Diane Wiest hun ouders speelden gaf de film wat extra’s ondanks dat het nu een gewoonte lijkt dat voormalig karakter acteurs en actrices op latere leeftijd zich graag laten gaan in komedies. Wat de grapdichtheid betreft moeten de dames het vooral van het verbale vuurwerk hebben en de grappen, dubbelzinnige opmerkingen en sarcasme druipt er regelmatig van af, maar weet minstens net zo vaak geen doel te raken. John Cena lijkt de smaak te pakken te hebben met weer een bijrolletje in een komedie (Na Trainwreck en Daddy’s Home). Sisters is zeker geen slechte film maar gezien de cast had hier meer uitgehaald moeten worden. Wat minder ideeen in deze ruim anderhalf durende film proppen had de film waarschijnlijk geen kwaad gedaan en daarmee de sterke stukken meer ruimte gegeven om volledig te vlammen. Met name Maya Rudolph (Brides Maides) is hierdoor een prachtbijrol misgelopen. Sisters is al met al een redelijke komedie te noemen waarbij je je niet hoeft te vervelen maar waar meer uitgehaald had moeten worden.

Extra’s

Weinig bijzonders met de standaard bloopers welke overigens wel aanstekelijk werken en een hoop geknipte scenes welke laten zien dat de film nog voller had kunnen zitten maar ook dat sommige doodgeslagen grappen met de geknipte scene wel grappig geweest waren.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar