Site pictogram Movie Addicts

DVD review Skyscraper (Vanaf 14 november verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Skyscraper (Vanaf 14 november verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Dwayne Johnson, de man die garant staat voor vermakelijke actiefilms, keert terug in wat in het eerst oog een Die Hard/Towering Inferno crossover moet lijken. Je kan veel zeggen over Dwayne Johnson, maar hard werken doet deze man zeker en eerlijk is eerlijk hij levert 9 van de 10 keer een vermakelijke film af (ja ik was er een die wel degelijk om Baywatch kon lachen). Ik liet Skyscraper destijds links liggen in de bioscoop omdat ik daar toch wat minder verwachtingen over had, maar gelukkig is daar de herkansing op DVD.

Will Sawyer is een voormalig field agent welke een been mist. Hij werkt nu als beveiligingsadviseur. Wanneer hij via een oud collega een grote klus krijgt in Hong Kong is dat voor ‘a chance of a lifetime’ . Hij zit met zijn gezin in de toren waar hij het veiligheidsadvies voor aan het afronden is wanneer het fout gaat. Criminelen vallen het gebouw binnen en zijn op zoek naar de eigenaar. Will Sawyer moet echter het gebouw weer in om zijn gezin te redden. Maar met zwaar bewapende criminelen en een gebouw wat in lichter laaien staat lijkt dit een onmogelijk onderneming.

Skyscraper doet heel erg denken aan de zoveelste Die Hard rip-off en stiekem is dat natuurlijk wel een beetje zo. Een held tegen wil en dank welke het in een afgesloten ruimte moet opnemen tegen criminelen/terroristen. Daarbij is Dwayne Johnson natuurlijk een van de grootste actiehelden van dit moment. De makers hebben er voor gekozen om onze stoere held daarbij nog te voorzien van een handicap, eentje welke meerdere malen prominent in beeld wordt gebracht. Dwayne Johnson doet weer zijn ding en overtuigd als goedzak welke tot alles in staat is blijkt te zijn om zijn gezin te redden. De combi met Neve Campbell werkt goed en vergis je niet zij is er niet alleen om als hulpeloze vrouw van te dienen, iets wat begrijpelijk is gezien haar verleden in de Scream films. De kinderen zijn daarbij ook fantastisch gecast, als je bekdenkt dat Dwayne en Neve kinderen zouden krijgen. Beetje jammer dat een van de kinderen ook iets moest mankeren waar feitelijk weinig mee gedaan wordt. Chin Han (o.a. The Dark Knight) speelt de gewiekste zakenman van wie de toren is, maar krijgt stiekem net een beetje te weinig te doen. Dat geld eigenlijk ook voor de badbuys onder leiding van de Deense acteur Roland Møller. De regisseur houdt het tempo gelukkig hoog en laat zien na een reeks komedies ook het actiegenre goed te kunnen beheersen in zijn 2de samenwerking met Dwaye Johnson. Dwayne Johnson stopt genoeg intensiteit in zijn rol als held waardoor je als kijker wel met hem mee blijft leven ondanks dat de film redelijk voorspelbaar is. Wat wel leuk en verfrissend was is dat de lokale autoriteiten gewoon Chinees/Mandarijn spraken in plaats van Engels. Skyscraper is niet hoogstaand maar biedt uitstekend popcorn vermaak waar Dwayne Johnson eigenlijk al jaren garant voor staat.

Extra’s

Een aantal deleted scene’s welke wel duidelijkheid hadden verschaft over een aantal gebeurtenissen. Het is ook grappig dat er veel scenes zowel in het Engels als in het chinees waren opgenomen. Men had wel een cast van Aziatische acteurs welke de Engelse taal goed machtig waren, maar gelukkig koos men voor de realistischere aanpak door deze in hun eigen taal te laten spreken. De making of was redelijk standaard, maar liet ook zien hoeveel energie Dwayne Johnson stopt om dingen zo realistisch in beeld te brengen zoals in dit geval lopen en bewegen alsof je een been mist.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar