Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Slender Man (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD-review Slender Man (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Horror is hot, maar dat houdt in dat er naast een reeds pareltjes ook een boel mindere films uitkomen waarbij men hoopt mee te teren op het succes van anderen. Slender Man is het voorbeeld van een Urban Legend vertalen naar een film welke ons de stuipen op het lijf moet jagen. Op internet is er namelijk best wat te vinden over dit duisteren figuur welke verantwoordelijk is voor de verdwijning van veel kinderen. Nu kwam afgelopen jaar de film in de bioscoop en is nu sinds kort verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.

Vier vriendinnen, Wren, Katie Hallie en Chloe, krijgen via vrienden te horen over een ritueel waarbij ze Slender man kunnen oproepen een figuur welke als Urban Legend wordt afgeschilderd. Wanneer de vriendinnen op een avond zich vervelen besluiten ze online op zoek te gaan en het filmpje te bekijken. 2 van hun raken verstrikt in duistere visioenen en wanneer een van de vriendinnen spoorloos verdwijnt. Wren is er van overtuigd dat de Slender Man toch echt is en probeert haar vriendinnen te overtuigen om contact te zoeken met de Slender Man om zo te achterhalen wat er met hun vriendin Katie is gebeurd, maar of dat nu zo een goed idee was……

Verhalen gebaseerd op Urban Legends staan of vallen met hun geloofwaardigheid en of de kijker het angstaanjagend genoeg vindt om in mee te gaan. Het verhaal achter de Slender Man is zeer bijzonder omdat dit figuur online is ontstaan. Dit gegeven komt eigenlijk ook terug in de film waarbij de dames eerst online in aanraking komen met dit duistere figuur. Het jammere hierin is dat er veel te snel links worden gelegd met sprookjes figuren en andere urban Legends waardoor Slender Man een beetje zijn eigen gezicht verliest (fun Fact Slender man heeft geen gezicht). De vier dames hebben een goede chemie onderling waarbij de rol verdeling al snel duidelijk wordt. Helaas neemt het verhaal niet de tijd om dit verder uit te diepen waardoor je meer feeling krijgt met de potentiële slachtoffers. Wat betreft horror en spanning scoort de film redelijk met name door de hallucinerende waanbeelden  en het ontwerp van Slenderman. Feit blijft wel dat je als kijker hierin mee moet kunnen gaan. Zoals gezegd had een betere opbouw en meer aandacht voor de vier vriendinnen de film goed gedaan net als de Slender Man meer op zich zelf griezelig te laten zijn dan hem associëren met de rattenvanger van Hamelen om een voorbeeld te noemen. Slenderman is een aardig tussendoortje waarbij de makers her en der wat leuke verwijzingen in hebben verstopt en de oplettende kijker slender Man vaker ziet dan dat de vier dames bijvoorbeeld doen.

 

Extra’s

De verplichte Making Of biedt weinig nieuws alleen dat de makers wel een duidleijk beeld hadden over de dames en hun rollen, jammer dat dit in de film maar matig uit de verf kwam.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar