Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Solace

solacedvd(1)

Anthony Hopkins, Colin Farrell en Jeffrey Dean Morgan zijn toch niet drie van de minste namen om in een film te hebben. Toch ging Solace geruisloos voorbij in de bioscoop, maar nu kunnen de mensen die wel degelijk geïnteresseerd zijn de film thuis zien, alleen rest de vraag is de film dat ook waard?

Solace verteld het verhaal van de paranormaal begaafde John Clancy (Anthony Hopkins) welke een teruggetrokken bestaan leidt. Hij wordt door een bevriende FBI agent Joe Merriweather (Jeffrey Dean Morgen) Benaderd om te assisteren bij een zaak waar een seriemoordenaar actief is. De zaak is echter vreemd daar de moordenaar met een gruwelijke precisie te werk gaat en geen bewijs achterlaat. John zijn gave om gebeurtenissen uit de toekomst waar te nemen wordt op de proef gesteld wanneer de moordenaar ook deze gave blijkt te bezitten.

Solace lijkt in eerste instantie een standaardthriller met een bovennatuurlijk randje door de gave van het karakter van Anthony Hopkins. De regisseur maakt handig gebruikt van goed getimede flashback en flashforward visoenen om een goede sfeer op te wekken. Ook de manier waarop de moordenaar langzaamaan wordt onthuld werkt goed. Jeffrey Dean Morgan en Anthony Hopkins zijn goed aan elkaar gewaagd maar daarna gaat het langzaam aan mis met deze thriller. In plaats van het mysterieuze zo lang mogelijk vast te houden gaat het verhaal heel uitleggerig worden en dat is zonde want de manier waarop is ook nog eens heel saai. Daarbij werkt Abbie Cornish als Katherine Cowles, de partner van Jeffrey Dean Morgan, speelt regelmatig op de zenuwen met zeer houterig en zwak acteerwerk. De finale van deze thriller is echter weer aardig uitgewerkt waarbij de achtervolging een leuke twist geeft aan de gaves van John Clancy en de moordenaar. Er zat overduidelijk meer in dit verhaal dan wat de schrijvers en de regisseur eruit hebben kunnen halen. Helemaal aangezien de drie mannen zeker niet slecht acteren. Solace lijkt meer een haast klus te zijn geworden waarbij talent verloren is gegaan maar welke het zien, al is het als tussendoortje, nog wel waard is.

Trailer

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar