Site pictogram Movie Addicts

Dvd review Spongebob Squarepants: Spons op het Droge

index

Na de bioscoop moet Spongebob ook weer thuis ons gaan vermaken met de release van de dvd en blu-ray. Wij hebben het dvd schijfje mogen bekijken en samen met mijn zoon de film zo aan een 2de beoordeling onderworpen.

Alles gaat goed in Bikinibroek met SpongeBob en zijn vrienden: zeester Patrick, zeurpiet Octo, wetenschapper Sandy en rijkaard Meneer Krabs. Maar als het recept van de krabburger wordt gestolen, moeten SpongeBob en zijn aartsvijand Plankton samenwerken en een reis maken naar onze mensenwereld. Eenmaal aan land veranderen onze zeevrienden in superhelden en moeten ze het opnemen tegen piraat Burgerbaard (Antonio Banderas). Ze moeten hun superkrachten bundelen om het geheime recept terug te krijgen.

Als eerste een waarschuwing voor alle ouders, wanneer je voorheen Spongebob slecht trok het gaat er niet beter op worden met een film van 90min, in plaats van de 20min per aflevering. Voor wie het aankan en aandurft staat een wervelend avontuur te wachten. De humor is lekker dubbelzinnig en de film is doorspekt met flauwe grappen die zorgen voor meligheid. Visueel is het eerste uur gewoon 1 lange aflevering van Spongebob met af en toe onderbrekingen wanneer de piraat, gespeeld door Antonio Banderas, het verhaal voorleest. De waanzin die losbarst in bikinibroek is hilarisch en het avontuur die Spongebob en zijn vrienden meemaken krijgt een bizarre wending wanneer ze naar de echte wereld trekken. Het avontuur heeft wat dat betreft genoeg te bieden voor de kids, maar laat je niet misleiden door de trailer, want alleen de laatste 20 minuten spelen zich af in de echte wereld. De flauwe humor zal voor sommige aanstekelijk werken, waar andere zich aan kapot zullen ergeren. Voor de jongere die in hun jeugd verknocht waren aan de serie zal dit een zeer vermakelijk trip to memory lane zijn. Kortom het avontuur is geslaagd, maar net als de serie niet voor iedereen geschikt.

De extra’s op de dvd zijn redelijk standaard waarbij de makers uitleggen wat ze gedaan hebben en waarom (vooral alles uit de serie moest verder uitvergroot worden en dat hebben ze gedaan ook) Het mooiste van de extra’s is dat de stemmen voor de kinderen een gezicht krijgen en dat volwassenen zien hoeveel plezier de cast en makers hebben gehad in het maken van de film. En deze liefde straalt ook af op de film en maakt deze ook zeer te genieten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar