Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Superfly (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Superfly (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Een flinke tijd terug zag ik een trailer voorbij komen van Superfly, een remake van de blaxploitation klasssieker Super Fly. In Nederland kreeg de film weinig tot geen aandacht, maar komt nu wel uit op DVD en Blu-Ray. Gezien de redelijk scores bij verschillende sites wilde ik deze gok wel wagen.

Priest is een drugsdealer in Atlanta welke vooral onder de radar opereert, stijlvol gekleed wordt hij geflankeerd door zijn beste maatje Eddie en zijn twee vriendinnen Cynthia en Georgia. Priest vind het tijd worden om uit het wereldje te stappen, maar niet voordat hij nog één grote slag weet te slaan. Priest neemt hierbij wel het nodige risico waardoor hij op de radar van de politie verschijnt en concurrenten hem steeds meer als bedreiging zien.

Regisseur X had een duidelijke visie waarbij hij de blaxploitation film uit de jaren 70 naar deze tijd wilde trekken, en hiervoor trekt hij stylistisch alle registers open. Van volle clubs met strippers, kasten van huizen, dikke wagens en een zeer gelikte aankleding (en dan bedoel ik niet alleen die van de hoofdpersoon) Ook de soundtrack ademt een echt urban Atlanta sfeertje uit. Hiermee heb ik bijna alle positieve punten van de film benoemd, want vanaf de start heb ik mij redelijk door deze rommelige en weinig overtuigende film heen moeten worstelen. Van de weinig charismatische hoofdpersoon welke er wel gelikt uitziet tot de onzinnige dialogen, de slecht uitgewerkte actiescenes het overtuigd allemaal niet. Het verhaal zou aan de basis kunnen liggen van een keiharde gangsterfilm welke zich dan toe richt op de Urban doelgroep maar dit is op het uiterlijk vertoon jammerlijk mislukt. De pluspuntjes die overblijven komen op de conto van een aantal bekendere gezichten welke de regisseur wonder boven wonder heeft weten te strikken. Zo zien we onder andere Jason Mitchell (Straight Out of Compton) wel overtuigen in de rol van Eddie, net als Jennifer (Once Upon a Time) Morrison als corrupte agent. Verder zullen muziekliefhebbers Big Boi van Outcast herkennen. Ondanks dat er veel bekende gezichten voorbij komen stelt de film teleur en de spectaculaire finale weet ook totaal niet te overtuigen door zwakke shoot outs en een zeer slecht gefilmde achtervolgingsscene. Superfly is dus alles behalve super maar meer een irritante vlieg welke je met veel plezier zou doodslaan. Director X welke vroeger bekend stond als Little X heeft vooral naam gemaakt als regisseur van videoclips en wat mij betreft moet hij dat vooral blijven doen.

Extra’s:

Ik had verwacht dat men meer zou ingaan op de vergelijkingen met het origineel waardoor ik misschien bepaalde dingen ,meer zou begrijpen van de film. Helaas gooien de makers nog meer hun eigen ruiten in met zwakke making-off hoofdstukken en een breakdown van de regisseur zijn favoriete stukje. Er wordt meerdere malen verwezen naar het origineel maar nergens komen ze in de extra’s met echte vergelijkingen of beelden hiervan, waardoor ik mij nog meer afvraag wat de makers gemotiveerd heeft om een remake te maken.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar