Site pictogram Movie Addicts

DVD review Terminator: (nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Untitled(16)

 

Arnold Schwarzenegger had feitelijk (op wat CGI werk na dan) een terminator deel overgeslagen met Salvation, maar keerde vanuit zijn pensioen weer terug naar de Terminator franchise, welke hem heeft groot gemaakt. Maar welke hij zelf ook mede groot maakte met zijn aandeel in de eerste drie delen. James Cameron keerde helaas niet terug, maar sprak openlijk zijn goedkeuring uit voor dit deel welke hij zag als het vervolg voor na deel 3.

Het is ver in de toekomst en de mensen beramen een grote aanval op Skynet onder aanvoering van John Conner (Jason Clarke). Eenmaal in de basis komen ze erachter dat de robots een terminator terug in de tijd hebben gestuurd om Sarah Conner (Emila Clarke) te vermoorden om zo hun nederlaag te voorkomen. John besluit uiteraard Kyle Reese terug te sturen van wie hij weet dat het zijn vader zal worden. Eenmaal aangekomen in 1984 blijkt dat Sarah Conner niet de hulpeloze onwetende serveerster te zijn waarover John verteld had. Nee, Sarah Conner is getraind om te overleven en heeft een eigen terminator the Guardian “Pops” (Arnold Schwarzenegger) aan haar zijde. Gezamenlijk zullen zij proberen de toekomst te veranderen en de opkomst van Skynet te verijdelen. Hiervoor zullen ze buiten de teruggestuurde terminators, ook een andere nog gevaarlijkere vijand moeten verslaan.

Terminator Genysis volgt, het toch wat teleurstellende, Salvation op, waardoor de spanning er wel opzat om van dit deel wel een geslaagd vervolg te maken. Ook kon Arnold Schwarzenegger sinds zijn terugkeer wel een goede hit gebruiken, na een aantal teleurstellend presterende titels. Laten we daarom beginnen met te kijken naar deze old school actie acteur, welke in dit deel meer humor aan de dag legt dan we ooit van hem gewend waren in het verleden. Hij zit duidelijk goed in zijn vel en maakt van The Guardian een echte machine, welke in al zijn jaren wel wat mee heeft gekregen van menselijke emotie, maar boven alles een machine blijft. Emilia Clarke had de ondankbare taak om de rol van Sarah Conner op zich te nemen, een rol die groot werd door Linda Hamilton in de eerste 2 delen. Emilia Clarke slaat zich hier verrassend goed door en weet een stoer wijf neer te zetten, welke getekend is door de wetenschap over haar toekomst inclusief haar relatie met Kyle Reese. Mijn grootste angst lag echter bij Jai Courtney, waarvan ik mij al een paar jaar afvraag wat hij doet in films, nadat hij mede verantwoordelijk was voor de teloorgang van de Die Hard serie vreesde ik het ergste voor Terminator Genysis. Misschien was het omdat ik nul verwachtingen bij hem had, maar zowaar viel mij de prestaties van Jai Courtney in Genysis allerzins mee. Niet dat ik nu fan van hem geworden ben, maar er is hoop voor zijn toekomst, hoewel een meer Biehn achtige type wel uitkomst had geboden heeft hij wel degelijk chemie met Emilia en niet onbelangrijk een paar leuke momenten met Arnold Schwarzenegger. De rest van de cast bestaande uit onder andere Jason Clarke, J.K. Simmons en Byung-hun Lee staan hun mannetje en weten allen wat toe te voegen aan het geheel. Is Terminator Genysis het gedroomde vervolg geworden, nee dat nou ook weer niet. Daarvoor ontbrak de spanning bij een aantal sleutel scenes en niet geheel onbelangrijk het verhaal is te warrig gemaakt voor een franchise actie film. Hierdoor blijft de film meer geschikt voor Terminator fans en zelfs deze kunnen niet ontkennen scherp te moeten blijven om alles te kunnen volgen. Terminator Genysis blijft hierdoor qua niveau Salvation niet voor, maar heeft als sterk pluspunt een Schwarzenegger in vorm, die laat zien misschien oud te zijn maar nog zeker niet verouderd te wezen.

Extra’s: Standaard praatje van de gehele cast, welke wel zeer leuk is mede door de gevarieerde invulling van Britse, Koreaanse en Australische invloeden, die natuurlijk allemaal zeer te spreken waren over de Arnold Schwarzenegger.

Blu Ray extra’s

Upgrades: VFX of Terminator Genisys – Ontdek de revolutionaire visuele effecten achter de verbluffende actiescènes uit de film

Family Dynamics – Het castingproces van Terminator Genisys en hoe de acteurs enkele van de meest iconische rollen uit de filmgeschiedenis invulden

Infiltration and Termination – Neem een kijkje achter de schermen op de filmlocaties in San Francisco en New Orleans

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar