Site pictogram Movie Addicts

DVD review The Adams Family (Nu verkrijgbaar)

DVD review The Adams Family (Nu verkrijgbaar)

Nu ben ik van de generatie die is opgegroeid met The Addams Family en The Addams Family Values. Dit waren twee 90’s films die op en top vermaak boden met een duister randje. Sinds een redelijk ontvangen serie eind jaren 90 is het eigenlijk weer stil geweest rondom dit zeer excentrieke gezin tot eind vorig jaar deze animatiefilm verscheen.

The Addams Family is een zeer excentriek en duister gezin welke zich al jaren in anonimiteit houdt in een huis afgesloten voor de buitenwereld. Wanneer een nabijgelegen plaatsje een volledige make-over geniet komt het gezin en met name dochter Wednesday in aanraking met een andere kleurrijke wereld. Voor Make-over koningin Margaux zijn de Addamses een doorn in het oog en zijn probeert er dan ook voor te zorgen dat het dorp zich tegen dit excentrieke gezin keert.

Een animatie film gebaseerd op dit gezin klinkt eigenlijk als een ideale combinatie gezien de gezinsleden en hun familie op zijn zachtst gezegd nogal excentriek zijn. Wat betreft het uiterlijk zien de leden en het huis er fantastisch uit. De makers hebben hierbij hun inspiratie geput uit de originele strip, wat voor mij wennen omdat ik de 90’s versies voor mij zag. Het grootste probleem is dat deze animatiefilm eigenlijk te veel wilt vertellen, maar wel elke keer dezelfde boodschap uitdraagt. Het gaat allemaal om acceptatie of dat is omdat je kinderen iets anders doen of willen dan dat je als ouders gewend bent of om buren welke net even anders zijn dan jij. Doordat dat elke verhaallijn om ditzelfde moraal draait kan dit zeker voor volwassenen als overkill aanvoelen. Daarbij doet de film net even te weinig voor de volwassenen om het interessant genoeg te houden. Daar kunnen die paar kleine leuke verwijzingen niets aan veranderen (Normaal zit er altijd een bloeddorstige clown aan een rode ballon) In de originele versie heeft men overigens wel uitgepakt met de stemmencast welke bestaat uit onder andere ….. leuke funfact, de Nederlandse acteur Carel Struycken welke in de 90’s de rol speelde van Lurch doet nu in het Nederlands de stem van de huisbutler The Addams Family is wat dat betreft echt jeugd vermaak geworden welke voor de kinderen genoeg gekkigheid te bieden heeft. Net als het 2 jaar geleden uitgebrachte The Grinch is dit wat mij betreft weer een gemiste kans om echt wat leuks te maken van wat zeer excentrieke figuren zijn.

Extra’s

Er zitten ook wat extra’s op dit schijfje met geschrapte scene’s. Het leuke hierbij is dat jeugdige kijkers ook een inkijk krijgen hoe het proces van een animatie film eruit ziet vanaf de schets fase tot hoe stukje bij beetje alles bewerkt wordt tot een met computer geanimeerde film.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar