Site pictogram Movie Addicts

DVD review The Big Sick (Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review The Big Sick (Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

The Big Sick kwam eind vorig jaar al uit op DVD, maar doordat er wat fout ging met de post kreeg ik deze titel wat later in handen. Nu heeft de film natuurlijk ook een Oscar nominatie op zak dus ging ik er even goed voor zitten (2 keer zelfs) om te zien waarom zowel publiek als critici wegliepen met deze film.

Kumal Nanjiani is een Pakistaanse vrijgezelle man welke aan de bak probeert te komen als stand-up comedian. Wanneer hij na een optreden het aanlegt met de Amerikaanse Emily blijkt dit toch meer dan een one-night stand. De twee waren beide niet op zoek naar een relatie, maar kunnen niet om elkaar heen. Wat Emily echter niet weet is dat Kumal voorbestemd is om uitgehuwelijkt te worden. Wanneer de relatie serieuzer lijkt te gaan worden vormt de achtergrond van Kumal toch een echt een struikelblok. Kort na hun break up wordt Emily opgenomen in het ziekenhuis en het gaat in korte tijd heel slecht met haar. Kumal ontfermt zich in eerste instantie om haar, maar krijgt al snel gezelschap van haar ouders welke blijkbaar van alles op de hoogte zijn van de geschiedenis van Emily en Kumal.

The Big Sick is een romantische komedie ja, maar wel eentje met een heel andere invalshoek dan we gewend zijn. Tuurlijk draait het begin om het samenkomen van Kumal en Emily en het moet gezegd worden Kumal en Zoë Kazan delen een goede chemie. Ook de hele situatie rondom de Pakistaanse achtergrond en het stand-up komedie wereldje wordt goed uitgewerkt. Wanneer Emily in het ziekenhuis beland verandert de film van karakter. Waar we de romance en de bromance hadden vraag ik mij af hoe we het moeten noemen wanneer er een band ontstaat tussen de (ex) schoonouders en man. Ja, het gegeven kan je bijna niet verzinnen en het is daarom des de opmerkelijker dat dit een autobiografische verhaal betreft van hoofdrolspeler Kumal en zijn daadwerkelijke vrouw Emily. Dat hij moest kunnen overtuigen in zijn rol als beroepskomiek is natuurlijk geen verrassing, dat de chemie over de gehele linie ook aanwezig is inclusief Holly Hunter en Ray Romano als de schoonouders van Emily des de meer. Dat Holly Hunter een topactrice zou stralen in een rol welke op haar lijf geschreven staat stond natuurlijk al vast, maar Ray Romano laat als de vader ook een sterk en gevoelig stukje acteerwerk zien. The Big Sick is in de basis natuurlijk een romantische Komedie met de standaard ups and downs echter is de weg niet bepaald conventioneel. Mede hierdoor vals de nominatie voor best adapted script wel te verklaren. Wat minder te verklaren valt is dat Holly Hunter en in mindere maten Ray Romano volledig zijn gepasseerd bij de Oscars. Het is mede aan hen te danken dat dit bijzondere verhaal werkt. The Big Sick is een aanrader welke zoals bij goede romantische komedies hoort vaker te zien is en toch elke keer weer genietbaar blijft mede omdat het verhaal nog waargebeurd is ook.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar