Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review The Boss (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

boss-2d-dvd(1)

Melissa McCarthy is een van de meest populaire en begenadigde comédiennes die er rond loopt. Ze heeft dan ook de nodige hits op haar naam staan en heeft daarbij nog een aantal briljante bijrollen aan toegevoegd. Met haar man Ben Falcon wilde het vorig jaar echter niet zo vlotten met de zwaar teleurstellende Tammy (ondanks de zeker niet onaardige cast). Nu proberen ze het weer samen met The Boss.

Michelle Darnell is een keiharde zakenvrouw welke nog net niet over lijken gaat om haar doel te bereiken. Wanneer zij wordt opgepakt voor handel met voorkennis raakt zij alles kwijt. Eenmaal op vrije voeten moet Michelle helemaal opnieuw beginnen, wat niet zo makkelijk is aangezien iedereen een hekel aan haar heeft. Ze komt uiteindelijk terecht bij haar voormalige werknemer Claire en diens dochter Rachel. Hier vindt Michelle al snel een nieuwe manier om een imperium op te bouwen, door middel van de koekjes verkoop van Rachel de scoutingvereniging.

De angst voor een tweede Tammy, wat voor mij een van de meest tenenkrommend slechte komedies was van de afgelopen jaren, bleek gelukkig grotendeels ongegrond. Melissa MacCarthy haar personage is wederom niet de meest plezierige, maar weet naarmate de film vordert toch echt menselijke trekjes te krijgen en de humor weet regelmatig scherp over te komen in plaats van alleen maar grof. Melissa wordt hierbij ook gered door de jonge cast waarbij de scouts met Rachel voorop voor wat sympathie zorgen. Kristen Bell haar karakter blijft helaas wat te braaf en op de vlakte om goeie een-tweetjes met Melissa haar Michelle te bewerkstelligen. Laat dat nou net een van de sterke punten zijn uit de succesvolle McCarthy films (Brides Maids, Spy, The Heat en in iets mindere mate Identity Thief). Het verhaal zelf kent weinig verrassingen, behalve dat Peter Dinklage net als in Pixels zich schuldig maakt aan een vreselijk potje overacting en daar moet je van houden om te kunnen waarderen. Uiteindelijk had er meer uit het riches to raggs and back verhaal gehaald kunnen worden. Hoezeer haar man Ben Falcone Melissa MacCarthy alleen wilt laten stralen heeft zij gewoon sterk tegenspel nodig en dat is precies wat er het meeste schort aan deze blij vlagen vermakelijke komedie.

Extra’s

de extra’s zijn niet heel bijzonder aangezien de meeste bloopers al in de aftiteling te zien zijn en het achter de schermen stukje ook niet echt bijzonder is. Tussen de deleted scenes zitten daar in tegen wel weer een paar leuke stukjes.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar