Site pictogram Movie Addicts

DVD Review The Boy: Brahms’ Curse

DVD Review The Boy: Brahms' Curse

Een paar jaar terug was The Boy uitgekomen, destijds met Lauren Cohen (Walking Dead) in de hoofdrol. De film trok mij in aller eerlijkheid niet en heb hem dan ook nog steeds niet gezien. Dat er toch een vervolg kwam maakte mij wel nieuwsgierig, maar in plaats van het eerste deel te kijken begon ik gewoon direct aan dit vervolg. of dat een voordeel was kun je hieronder lezen.

Na een traumatische ervaring met een uit de hand gelopen inbraak besluit een gezin de stad te verlaten en het rustige platteland op te zoeken. Jude, de zoon van het stel, praat niet meer sinds de inbraak, maar lijkt te ontdooien wanneer hij vriendschap sluit met een gevonden pop genaamd Brahms. Er gebeuren echter steeds vreemdere dingen waardoor Moeder Liza steeds meer gaat twijfelen over de ‘goede’ invloed van Brahms.

Net als het vorige deel prijkt de vrouwelijke hoofdrol het grootst op het affiche, waar aan de andere kant Katie Holmes feitelijk al een paar jaar niets noemenswaardig heeft gedaan. Ook in deze film zet zij niet bepaald een noemenswaardige rol neer, maar aan de andere kant laat het standaard verhaal dit ook niet toe. Het verhaal is al vaker, en zeker ook beter verteld. Een vriendschap welke in eerste instantie wordt omarmd blijkt toch niet zo onschuldig met dodelijke afloop. Dat het een formulefilm is geworden hoeft geen ramp te zijn, echter ontbreekt het in deze film aan enige vorm van verrassing waardoor het nergens echt eng of spannend wordt en dat terwijl de cast feitelijk niet eens slecht acteert. Met name de jonge Christopher Convery doet het zeker niet onaardig als de zwijgzame Jude hoewel hij met zijn gezwijg op een gegeven moment de irritatie grens overschrijdt, maar dat neem ik eerder de regisseur en de schrijver kwalijk. De manier waarop Brahms gefilmd wordt maakt van hem wel een creepy verschijning en wanneer de finale in zicht komt en er meer duidelijk wordt over zijn geschiedenis zou het zowaar interessant kunnen worden, maar helaas. The Boy: Brahms’ Curse is een standaard filmpje geworden waar geoefende horrorkijkers niet warm of koud van zullen worden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar