Site pictogram Movie Addicts

DVD review The Bye Bye Man

DVD review The Bye Bye Man

The Bye Bye Man wist eerder dit jaar niet bepaald te verrassen, echter hoorde ik vooral wisselende verhalen over deze film van heel vermakelijk tot een ware dooddoener. Tijd om te zien of de Bye Bye Man in potentie een franchise kan worden.

Het stelletje Elliot en Sasha besluiten samen met hun beste vriend John een huis te huren wanneer ze gaan studeren. Het huis staat al een hele tijd leeg en is dan ook voor een appel en een ei te huur. Wanneer Sasha het huis na een housewarming wil laten ‘cleansen’ van slechte bovennatuurlijke invloeden lijkt er toch iets in huis te zitten wat niet helemaal pluis is. Wanneer Sasha in de lade van een nachtkastje mysterieus gekras vind en de onheilspellende naam van de Bye Bye Man gaat het van kwaad tot erger voor de drie huisgenoten en iedereen in hun omgeving. Want niemand krijgt dit onheilspellende figuur uit zijn hoofd en laat dat nu net zijn kracht zijn.

Het basis gegeven van The Bye Bye Man is heerlijk onheilspellend en de openingsscene beloofd ook iets heel creepys waarbij er heftige maatregelen nodig zijn om van dit figuur af te komen. Helaas weet de film nergens deze belofte in te lossen. Dit komt grotendeels door een matig uitgewerkt script welke te weinig achtergrond verschaft over het ontstaan/invloed van The Bye Bye Man. In de synopses wordt er gesproken over de oorzaak van onmenselijke daden echter is het ontstane cirkeltje te klein om echt angstaanjagend te worden. We krijgen uiteindelijk een redelijk standaard horrorwerkje voorgeschoteld met een paar goed getimede schrikeffecten, maar voor de rest weinig verrassingen. Het acteerwerk is niet eens zo slecht, maar de karakters zijn zo simpel geschreven dat het je als kijker weinig kan schelen wat er met hen gebeurd. Ook ervaren krachten als Faye Dunaway en Carrie-Anne Moss kunnen wat dat betreft weinig toevoegen. The Bye Bye man blijft dan ook een simpel tussendoortje waar gewoon veel meer in had gezeten. Wie weet komt er een vervolg welke net als bij Ouija het origineel op elk vlak weet te overtreffen. En waarom de illustere (en bijna altijd onherkenbare) Doug Jones casten als the Bye Bye Man wanneer je hem zo weinig te doen geeft???

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar