Site pictogram Movie Addicts

DVD-review The Final Girls

Untitled(26)

Afgelopen winter kreeg The Final Girls de hoogst score bij de Limited winter editie van het Imagine Fantastische Film Festival. Wij hadden deze helaas niet kunnen meepakken. Des de gelukkiger waren we dan ook dat we deze op DVD binnen kregen.

The Final Girls vertelt het verhaal van Max (Farmiga), die bij een auto ongeluk haar moeder(Malin Akerman) is verloren. Drie jaar na het ongeluk is er ter nagedachtenis aan de moeder van Max een film marathon, aangezien zij schitterde in de ’80 klassieker Camp Bloodbath. Max gaat met frisse tegenzin samen met een paar vrienden hier toch naar toe, wanneer het vreselijk misgaat. Max komt samen met haar vrienden in de film terecht waar zij ineens weer oog in oog staat met haar moeder. Max en haar vrienden proberen met hun voorkennis de slasher te overleven, echter hun aanwezigheid doet ook het verloop veranderen en is het maar de vraag wie dit gaat overleven.

Ik open met eigenlijk de enige echte minpunt en dat is dat de film lijdt aan ernstige bloedarmoede, terwijl de bodycount toch behoorlijk is. Het verhaal van een getraumatiseerd meisje wat oog in oog komt met een seriemoordenaar is natuurlijk niet vernieuwend, maar de uitwerking echter wel. De film heeft genoeg humor en knipogen naar het slashergenre en dan met name de jaren 80 slashers, die bol stonden van waanzinnig slecht acteerwerk. Ook weten de makers genoeg te doen met het feit dat het vijftal in de film beland met alle rare gebeurtenissen die erbij horen. Wat verder zorgt dat de film van begin tot het eind weet te overtuigen en vermaken is het acteerwerk. … Varmiga weet met Malin Akerman een paar keer de juiste snaar te raken, zodat het drama en de gun factor voor de heldin ook aanwezig is. Het wordt mede dankzij de rest van de cast nergens te zwaarmoedig door de hoeveelheid foute humor en knipogen naar het genre. Ben je niet zo van het bloederige maar je wilt een leuke en bij vlagen spannende slasher zien dan is The Final Girls een van de meest frisse films in het genre van de afgelopen jaren. Vergeet niet de bloopers aan het einde te bekijken, want die zorgen voor een hoop extra lol.

Extra’s

Ja genoeg, naast de verlichte commentaar opties is er ook een hele rits aan geknipte en alternatieve scene’s en eindes die het zien zeker waard zijn. Verder zijn er nog storyboards en de ontwikkeling van special effect, waarbij je ziet wat effecten daadwerkelijk toevoegen aan bepaalde scene’s.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar