Site pictogram Movie Addicts

DVD-review The Good Fight (Nu verkrijgbaar op DVD)

DVD-review The Good Fight (Nu verkrijgbaar op DVD)

Het vervolg, ook wel spin-off, op The Good Wife, waar ik ook alle 7 seizoenen van gezien heb. Waar het in the Good Wife voornamelijk draait om Alicia Florrick (Julianna Margurlies), die werkzaam is bij advocatenkantoor Lockhart Gardner, draait het in the Good Fight voornamelijk om Diane Lockhart (Christine Baranski).

 

Diane Lockhart is haar pensioen aan het regelen en ziet zichzelf al zitten in haar nieuwe optrekje in Frankrijk, wanneer zij er achter komt dat haar investeringen in het niets zijn opgegaan door fraudeurs. Niemand minder dan de vader van haar petekind Maia Rindell (Rose Leslie), Maia die net haar stage begonnen was onder de vleugels van Diane, wordt hiervan verdacht. De altijd vooraanstaande advocate stond met lege handen, ze kon niet meer terug bij haar oude kantoor, maar ook andere firma’s durfden niet meer met haar in zee te gaan. Dan krijgt zij een aanbod van Adrian Boseman (Delroy Lindo) om zich aan te sluiten bij zijn firma, een advocatenkantoor waar tot op dat moment alleen nog maar Afro-Amerikanen werkten. Samen met Maia, die gebukt gaat onder bedreigingen, rechtszaken, beschuldigingen en de werkdruk, gaat zij in op het aanbod van Adrian. Ze komen onder flinke druk te staan, en de partner van Adrian, Barbara Kolstad (Erica Tazel) twijfelt dan ook regelmatig aan of hij wel de goede beslissing heeft genomen. Wanneer ze onder toezicht komen van Mike Kresteva (Matthew Perry) komen alle bogen op spanning te staan. Kresteva staat er om bekend om niet altijd alles op de meest nette manier te doen, ook hier gaat hij weer het vuile pad op en zonder genade. Kunnen zij als nieuw gevormde firma deze druk aan?

Ik vond het leuk dat er best wel wat bekende gezichten voorbij kwamen die ook een rol hadden in the Good Wife, de ene had/heeft een grotere rol dan de andere, maar daardoor maakt het wel meteen weer vertrouwd en leuker om naar te kijken. Ik heb echt genoten van de 7 seizoenen (op de laatste aflevering na) van the Good Wife en keek ook echt wel uit naar deze serie. Ondanks dat ik het jammer vond dat Julianna Margulies niet meer mee speelde, was ik blij dat het om Diane Lockhart zou gaan draaien in the Good Fight. Diane Lockhart is een advocate die een bepaalde status met zich mee draagt en veel aanzien heeft in haar vakgebied. Ik vind Christine Baranski hier dan ook echt goed voor gecast. Het is een mooie statige en krachtige vrouw, zonder met kapsones over te komen, maar ook iemand die nog menselijk is en haar zachte en zwakke kant kan tonen.

Rose Leslie speelt Maia Rindell, de dochter van Henry Rindell die er van wordt verdacht veel geld te hebben verduisterd. Buiten dat zij zich moet bewijzen als net afgestudeerde advocate, zit zij ook in de strijd van haar vader en zijn rechtszaak. Ze speelt deze rol ontzettend goed. De continue tweestrijd die zij heeft is heel overtuigend en erg voelbaar. Je hebt het al snel met haar te doen en dit zorgt dat haar strijd en pijn voelbaar zijn. Zij wordt gesteund door collega Lucca Quinn (Cush Jumbo), die heeft zij aan zij gewerkt met Alicia Florrick en hierdoor haar gevecht meegemaakt. En weet dus hoe zij Maia er door heen kan helpen en welke adviezen zij het beste kan geven. Maar hiervoor moet je alsnog zelf stevig in je schoenen staan en of Maia dat gaat lukken om deze strijd aan te gaan is nog maar de vraag.

Ik moest wel even wennen aan the Good FIght, omdat je al snel vergelijkingen gaat zoeken met the Good Wife. Er komen best veel dingen overeen met elkaar, zoals dat er een zware rode draad door de serie loopt, die deels wel met elkaar te vergelijken zijn, gaat alles bij the Good Fight een stuk sneller. In het begin komt er erg veel op je af en wordt er veel informatie op je afgevuurd. Gelukkig neemt het tempo al vrij snel af, waardoor je meer in de serie kan komen en je mee kan gaan in het verhaal en de serie. De terugkeer van sommige personages zijn dan ook wel echt een leuke toevoeging en keek daardoor nog meer uit naar deze serie, zoals Marissa Gold (Sarah Steele) is een erg leuke toevoeging. Haar denk- en werkwijze zijn heerlijk om naar te kijken en houden de serie wat luchtiger.

Ik vond het jammer dat dit seizoen maar 10 afleveringen bevatte, want ik had er graag nog meer gekeken. Ik had deze binnen 2 dagen er doorheen gejaagd en had graag meteen seizoen 2 opgestart. Daar moeten we nog even opwachten, maar misschien ga ik deze alvast kijken op Videoland i.p.v. wachten tot deze op dvd uit is.

Extra’s:

Elke aflevering bevat extended scenes of deleted scenes. Ik vind dat nooit heel veel toegevoegde waarde, helemaal niet omdat het meteen als keuze staat bij de aflevering en dus niet als aparte keuze in het menu. Hierdoor kan je niet op alles afspelen drukken, en moet je na elke aflevering bevestigen dat je naar de volgende aflevering wilt en daar weer aangeven dat je de aflevering wilt zien.

Om te bingewatchen vind ik het prettig als het gewoon meteen door gaat naar de volgende aflevering, zodat je lekker languit op de bank, onder een deken gekropen, verstand op nul kan kijken. Er zit ook nog een gag reel bij de extra’s, maar om nou te zeggen dat het heel grappig was, nee dat vond ik wat tegenvallen.

Trailer

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar