Site pictogram Movie Addicts

DVD Review The Greatest Showman

DVD Review The Greatest Showman

Hugh Jackman heeft zijn Wolverine klauwen aan de wilgen gehangen en concentreert zich nu op andere rollen. Na zijn hoofdrol in Les Miserable schitter hij nu weer in een musical gebaseerd op het leven van P.T. Barnum, een van de grootste en eerste showmannen die de wereld rijk is geweest.

P.T. Barnum groeit op in armoede, maar vind op jonge leeftijd al de liefde. Wanneer hij volwassen is besluit hij terug te keren voor haar hand en ze leiden een rustig bestaan in de stad waar hij werkt. Wanneer zijn bedrijf failliet gaat besluiten hij en zijn vrouw een gewaagde onderneming te beginnen. Hij koopt een museum op en naast alle stukken besluit hij een show op te voeren met alle bijzondere ‘freaks’die hij kan vinden. Zo is er een lange man een zware man, een kleine man een zingende vrouw met baard en ga zo maar door. Wanneer hij succes begint te boeken blijkt dit niet genoeg voor Barnum. Hij besluit ook voor geaccepteerde amusement te gaan, maar verliest hij hiermee niet het doel en zijn gezin uit het oog?

The Greatest Showman draait om P.T. Barnum de man die de grondlegger was van grootste circus spektakels zoals we die nu kennen en die hoofdrol wordt fantastisch gedragen door Hugh Jackman. Het plezier straalt werkelijk van het scherm af en werkt aanstekelijk ondersteund door de muziek en de kleurrijke shows. Dit alleen zorgt er al voor dat film onderhoudend blijft. Wat betreft het drama schiet de film wel wat tekort, Binnen de groep ‘freaks’ speelt er natuurlijk behoorlijk wat af en ondanks het succes van de shows worden ze maar matig geaccepteerd. Ook de onvermijdelijk interne botsing zorgt amper voor drama. Net zoals de huwelijkse strubbelingen van Burnam met zijn vrouw lijken niets meer dan een kleine snelheid drempel om maar zo snel mogelijk weer in vlotte showmodus te stappen. Gezien de rijke geschiedenis van Barnum en zijn circus had hier zeker meer uitgehaald kunnen worden. Maar zoals gezegd zorgen de liedjes, de aankleding en fantastisch in beeld gebrachte shows ervoor dat je als kijker je geen moment hoeft te vervelen. Het is alleen jammer dat je te weinig mee krijgt van de volledige geschiedenis en heteen echte feelgood film blijft. Hierdoor vraag je je ook echt af waarom actrice Michelle Williams hieraan mee heeft gedaan aangezien zij toch wel wat meer gewicht in haar rol had kunnen leggen gezien haar staat van dienst. Zac Efron is wel een lichtpunt, gezien de chemie die hij deelt met Hugh Jackman en qua zang en performance duidelijk het Highschool Musical niveau ontgroeit is. The Greatest Showman is dan niet the greatest movie, maar een vermakelijke kijk in het ontstaan van de circus beleving is het zeker.

Extra’s

Een film met die visueel zo goed in elkaar zit met zoveel zang en dans verdiend natuurlijk wel wat extra’s en die liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Van een beschrijving hoe het project startte (na Jackman’s Oscar presentatie), de vele uren voorbereiding en de prachtige storyboards alles maar dan ook werkelijk alles komt voorbij in de verschillende making of hoofdstukken. Mocht je ook geen genoeg kunnen krijgen van de liedjes niet getreurd want ook deze zijn apart terug incl sing a longs. Kortom een disc met ECHT veel extra’s

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar