Site pictogram Movie Addicts

DVD review The Hunger Games The Mockingjay part 2

hunger games dvd(1)

Op het moment dat de Divergent serie bezig is de boel af te sluiten met het eerste deel van het afsluitende deel (ja dat is een nieuwe hype op afsluiters in tweeën te knippen,) komt daar de afsluiter van The Hunger Games serie. Die vanaf moment een grote schaduw wierp over de Divergent serie. Niet alleen was het eerste deel een stuk sterker, ook de overige delen wisten bij critici en publiek hoger te scoren. Het enige is wel dat ook The Hunger Games bij elk deel kracht aan het verliezen was en gezien je richting de finale gaat is dat geen goed teken.

Katniss Everdeen heeft een aanval op haar leven ternauwernood overleefd en ziet, mede aangemoedigd door Annie, maar één oplossing om de oorlog te beëindigen en dat is de dood van President Snow. President Coin die, mede dankzij Katniss, steeds meer districten ziet aansluiten bij het verzet en wil haar echter alleen voor propaganda doeleindes gebruiken. Katniss weet echter toch aan het front te komen om samen met Gale, Finnick en een handvol soldaten steeds dieper het Capitool in te komen wanneer de rebellen de strijd in hun voordeel lijken te beslissen. President Snow heeft echter nog een paar troeven uit te spelen en het is maar de vraag of Katniss iedereen die haar bijstaat wel kan vertrouwen.

Waar Mockingjay leed onder te weinig actie lijdt dit deel onder tenenkrommende voorspelbaarheid. Tuurlijk weet je als kijker waar het verhaal naar toe gaat, maar de weg ernaartoe is zo uitgekauwd dat er verdomd weinig plezier aan te beleven valt. Ja, de actie ziet er goed uit en is zeker spectaculair in beeld gebracht, maar om te overtuigen moet het wel functioneel zijn. Het grootste pluspunt zijn de emotionele confrontaties en het verlies van een paar hoofdfiguren, welke de die hard fans wel zullen raken (hoewel de meeste de boeken gelezen hebben en dus wel zullen weten hoe en wat). Het meeste plezier valt in dit deel te beleven aan Donald Sutherland die een zichtbaar genoegen heeft in het spelen van de valse president Snow, wie tot het einde toe onberekenbaar blijft. De band tussen Katniss en Gale blijft wederom koel en het enige positieve hierin is, is dat Liam Hemsworth hier nog wel aardig mee omgaat, ondanks de beperkte screentijd die hij nu ook weer heeft. Sterker nog zijn personage maakt misschien nog wel de meest geloofwaardige ontwikkeling door. Josh Hutcherson weet ook het maximale uit zijn rol van de onberekenbare Peeta te halen. En Jennifer Lawrence, ach volgens mij is zij blij dat het nu klaar is met de Hunger Games, wat met deze afsluiter het zwakste deel kent uit de serie (Ik was er voor gewaarschuwd door een collega die de boeken gelezen had dat het verhaal naarmate het verloop zwakker en zwakker werd). Ik denk dat Jennifer Lawrence blij mag zijn dat het nu klaar is waardoor zij zich kan storten op betere projecten en hopelijk met X-Men: Apocalyse een beter afsluiter van een serie beleefd.

Mijn Cijfer: 5

De extra’s op de DVD zijn niet om over naar huis te schrijven met een stukje over de exhibitie over de film en een foto tour door de films

Blu-Ray extra’s

Deze zijn er volop met welcome tot the 76th Hunger Games op locatie in Atlanta, Parijs en Berlijn. Stukken over visueel design, kleding, Make-Up, de stunts en de special effecten. Daarbij nog items over de cast en het productie proces kortom genoeg voor geïnteresseerden. Het enige probleem is dat mij na het zien van de film de interesse redelijk was weggeëbd.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar