Site pictogram Movie Addicts

DVD Review The Hunt (Nu overal verkrijgbaar)

DVD Review The Hunt (Nu overal verkrijgbaar)

De film welke eerder dit jaar voor de nodige controverse zorgde en uitgesteld werd is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Het basisgegeven van rijke mensen welke jagen op andere mensen is niet bepaald nieuw natuurlijk. Ik was vooral benieuwd of de film meer te bieden zou hebben dan bloederige actie.

Een groep mensen worden wakker aan de rand van een bos en zien op een vlakte een grote houten kist. Wanneer geopend vinden ze daar wapens, maar ze het goed en wel beseffen worden de eerste mensen daar al neergeschoten. Manorgate wordt er geroepen, maar bovenal proberen de overgebleven mensen uit de handen te blijven van zij die op hun jagen. Een vrouw blijkt vooral een lastig doelwit te zijn terwijl zij vastberaden door vecht om de verantwoordelijke te ontmaskeren.

The Hunt opent met een chat gesprek waarin wordt gesproken over de zogenaamde hunt. Dit zorgt direct voor bepaalde verwachtingen en het moet gezegd worden The Hunt begint lekker hard waarbij de ene na het andere slachtoffer valt. Het lijkt in het begin ook een eenzijdige slachtpartij te worden tot het moment dat ene Crystal, heerlijke droge rol van Betty Glipin, ten tonele verschijnt. Vanaf dat moment wordt het echt een strijd en dat vergroot het plezier. Buiten al het grafische geweld valt het ook op dat het taalgebruik nogal grof is en nogal politiek getint. Het gaat daarbij twee kanten op want zowel republikeins als democratisch Amerika krijgt ervan langs met veel harde en stereotype opmerkingen. Voor wie echte politieke satire verwacht komt bedrogen uit, maar er valt genoeg vermaak uit te halen net als de verwijzingen naar Animal Farm. The Hunt is uiteindelijk te licht hiervoor, maar biedt hierdoor wel meer dan alleen bloederig vermaak. Het leuke van de Hunt is dat niet alleen de vrouw feitelijk de heldin is, maar dat er ook een echt eindgevecht is met de ‘slechterik’ van het verhaal, een heerlijk vermakelijke rol van 2x Oscar winnares Hillary Swank. De kracht van The Hunt zit hem in het feit dat de speelduur kort is en het tempo hoog. Daarbij is de actie en gore goed in beeld gebracht en zoals gezegd is de humor fout en grof. Dat maakt van The Hunt een vermakelijke en harde actiefilm waar meer controverse aan hing dan eigenlijk had gehoeven.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar