Site pictogram Movie Addicts

DVD-review The Jungle Book

the_jungle_book_40043085_ps_1_s-low1

Oh wat vond ik de trailer vet destijds waarbij het dierenrijk waarin Mowgli zijn avonturen beleefd naar ‘Live Action’ is vertaald. Live Action tussen aanhalingstekens? Ja, want alle dieren zijn door middel van computer animatie tot leven gekomen, alleen Mowgli is gespeeld door een echt jongetje. Door omstandigheden heb ik de film niet in de bioscoop kunnen zien(ondanks dat deze mij meerdere malen was aangeraden om vooral in de bioscoop te gaan kijken) Nu is de film uit op DVD en Blu-Ray en heb ik thuis maar zoveel mogelijk het bioscoop gevoel geprobeerd na te bootsen met het surround systeem op 10.

Mowgli is een jongetje welke tussen de wolven leeft in de jungle in India. Hij is geadopteerd en onderdeel van de groep geworden waarbij hij zich zoveel mogelijk aanpast aan de gewoontes van de wolven. Tijdens de droogte keert de tijger Shere khan echter terug naar de Jungle. Deze tijger is een echte killer welke een diepgegronde hekel heeft aan mensen. Wanneer de droogte en daarmee de algehele ‘wapenstilstand’ ten einde lijkt te komen lijkt de enige oplossing om de vrede te bewaren te zijn dat Mowgli terug keert naar een mensendorp. Tijdens zijn tocht beleefd Mowgli allemaal avonturen, maar ondertussen lijkt Shere Khan allerminst genoegen te nemen met het vertrek van het mensenjong.

Na een paar minuten wist ik het eigenlijk al zeker, wat baal ik dat ik deze niet in de bioscoop heb gezien!!!! Grafisch is The Jungle Book werkelijk waar om je vinger bij af te likken. Alle dieren zijn prachtig gemaakt en ook de jungle is een wonderschoon geheel welke echt tot leven komt. Het enige minpuntje misschien is dat er wat betreft het insectenleven weinig gebeurd in de film. Dit had het geheel misschien nog meer af kunnen maken. Met ..???… als mowgli hebben de makers een ontwapenende jongen weten te strikken voor de hoofdrol welke bovendien de uitdaging had om tussen de grotendeels groene en blauwe schermen te spelen alsof hij zich echt in de Jungle begeeft. Dit is iets wat zelf volwassen acteurs met regelmaat problemen geeft. Wat de film de emotionele lading meegeeft is dat alle dieren ook echte emoties hebben, niet alleen door het stemwerk van de indrukwekkende cast, maar ook door de prachtige computeranimaties waarbij alle gelaatsuitdrukkingen uitstekend over komen en de ogen elke emotie ook nog eens weten te weerspiegelen. Is het verhaal een èèn op èèn kopie van de Disney klassieker? Nee, en dat is maar goed ook want hierdoor is de film toch echt een nieuwe ervaring geworden. Natuurlijk komen een aantal elementen uit het origineel terug en voor iedereen die bekend is met de Disney klassieker zorgt dat wel echt voor een extra nostalgisch gevoel. Grootste verschil was natuurlijk dat deze remake vanaf 12 jaar is en dus ook geen Nederlands nagesynchroniseerde versie kent. Heel eerlijk niet meer dan terecht want zelfs thuis zou ik niet heel snel onze 7 jarige zoon deze film laten kijken. Niet omdat deze versie heel bloederig is of veel geweld kent, maar omdat Shere Khan wel echt een bruut is wiens acties weinig aan de verbeelding overlaten. Ook Koning Louis (met de zeer herkenbare stem van Christopher Walken) komt als gigantische orang oetan niet bepaald kindvriendelijk over. Dit alles maakt de Jungle Book geen kinderachtige remake waarbij John Favreau (o.a. Iron Man, Cowboy&Alien en Chef) laat zien over een sterk inzicht te bezitten om een machtig avontuur tot leven te brengen. Hoeveel door CGI gedreven films werden in het verleden niet als dood beschouwd waarbij de liefde voor de film verloren leek te zijn gegaan. John Serveert ons een wervelend avontuur welke nieuw aanvoelt maar de fans van het origineel echt niet hoeft af te schrikken.

Extra’s:

Het enige minpunt is dat er geen extra’s op de DVD staan van deze bijzondere film

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar