Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review The Limehouse Golem

DVD-Review The Limehouse Golem

Een voor mij onbekende thriller met drie acteurs welke mijn aandacht trok en dus waagde ik mij aan The Limehouse Golem. Met de zin before the Ripper there was…… doet al snel vermoeden waar het verhaal naar toe zou gaan en dus gingen we er even goed voor zitten.

Voormalige actrice en komediéne Lizzie Cree wordt ervan verdacht haar man vergiftigd te hebben, maar dat is niet de grootste zaak welke zich afspeelt in Londen. Er hebben namelijk een serie lugubere moorden plaats gevonden die het nieuws en de bevolking bezig houden. Ondertussen loopt de politie vast en wordt agent John Kildare op de zaak gezet terwijl er totaal geen spoor is naar de dader. Dan blijkt er een link te zijn tussen de zaak van Lizzie en die van The Limehouse Golum zoals de moordenaar in de volksmond genoemd wordt. Om de zaak op te zaak of beter gezegd zaken op te lossen moet rechercheur Kildare snel zijn aangezien Lizzie op het punt staat om veroordeeld en geëxecuteerd te worden.

Veteraan Bill Nighy speelt de hoofdrol van rechercheur Kildare met verve, maar wat had je anders verwacht van deze veteraan. Het mooie aan deze rol is dat hij het zo natuurlijk weet te spelen en zo alle cliché’s goed uit de weg weet te gaan. Er hangt zoveel om zijn karakter heen dat verschillende maniertjes er makkelijk voor zou kunnen zorgen dat het meer een karikatuur werd dan een karakter. Hij vormt dan ook het kloppende hart van deze thriller waar de overige acteurs zich aan vastklampen en zich aan op trekken. Olivia Cooke voegt weer een mooie rol aan haar palmares en bewijst een zeer veelzijdige jonge actrice te zijn die meer kan dan alleen grote ogen opzetten. Ook Douglas Booth en Daniel Mays spelen zeer verdienstelijke rollen net als de moeilijk herkenbare Eddie Marsan. Ondanks het serieuze karakter van de film zit er ook genoeg zwarte humor in, wat logisch is gezien de achtergrond van het karakter van Lizzie. Naast de cast doet de omgeving en vormgeving heel veel voor deze film. 18de eeuws Londen is lekker groezelig en vuil en lijkt inderdaad het beste decor voor een Golem om los te gaan en gruwelijke moorden te begaan. De manier waarop de verschillende verdachten in beeld worden gebrachten zoals zij de moorden gepleegd zouden kunnen hebben is best intens gedaan. Net zoals de slachtoffers welke toch behoorlijk toegetakeld in beeld zijn gebracht. The Limehouse Golem is gebaseerd op een boek en speelt natuurlijk wel in op het Ripper thema hoewel het verhaal zich ervoor afspeelt. Na wat onderzoek kwam ik er ook achter dat Alan Rickman in eerste instantie gecast was voor de rol van Bill Nighy, maar hij was destijds al zodanig ziek geworden dat hij zich terug moest trekken. De film is ook aan hem opgedragen. Al met al is The Limehouse Golem het zien zeker waard en zorgt met wat wendingen ook nog eens voor een verrassende finale.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar