Site pictogram Movie Addicts

DVD review The Perfect Guy

Untitled(28)

Leah (Sanaa Lathan) heeft een relatie met Dave (Morris Chestnut), maar wanneer zij klaar is voor de volgende stap en hij niet besluiten ze uit elkaar te gaan. Na 2 maanden komt ze de aantrekkelijke charmeur Carter (Michael Ealy) tegen en wordt volledig door hem ingepakt. Wanneer ze terug rijden van een weekendje bij haar ouders verandert Carter volledig. De altijd charmante Carter draait compleet door wanneer Leah bij een tankstation aangesproken wordt door een vreemde man. Deze duistere kant zint Leah niet en ze besluit een punt achter de relatie te zetten, maar of dit nou een goede zet was??

The Perfect Guy is geen meesterwerk en hij kan op meerdere punten veel beter. Zo is de omschakeling van Michael Ealy uit de lucht vallen zonder dat er ook maar iets in het verhaal hierop wees. Ik had het prettiger gevonden als ze de kijker al wat in het duister hadden laten tasten over zijn ware bedoelingen en agressieve aard, voordat hij zo volledig veranderde. Een aantal dingen zijn net iets te voorspelbaar en dat komt de film vaak niet ten goede.

We zijn natuurlijk al aardig wat charmante rollen van Michael Ealy gewend en ik was daardoor ook extra benieuwd hoe hij deze gluiperd neer zou zetten. Ik moet zeggen dat ik blij verrast was, want hij komt af en toe ook echt creepy over. Of dat nou mede komt door zijn lichte ogen weet ik niet zeker, maar hij overtuigt zeker als badguy en van mij mag hij dat zeker vaker doen, allen dan hopelijk wel in een betere film. Sanaa Lathan acteert zoals we van haar gewend zijn, solide, met overtuiging en gaat op in haar rol, ook heeft zij al vaker laten zien dat ze meer kan dan in een komedie spelen. En dat doet ze hier ook goed, ze staat goed haar mannetje tegenover de creepy Carter en laat zich ook niet zo snel uit de weg slaan. Had ze er meer uit kunnen halen, vast wel! Maar dat kan ook mede komen doordat het script niet ijzersterk is.

Is The Perfect Guy een hele slechte film, nee ik vind van niet! En ondanks dat het geen meesterwerk is, je kijkt ander half uur naar 2 lekkere acteurs! (en helemaal als je op donker valt), dus dan heb je toch niet heel veel meer te klagen haha.

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar